Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Херсоні дільничні поліцейські проводять з громадянами роз’яснювальну роботу щодо недопущення конфліктів на етнічному ґрунті
Опубліковано 05 липня 2018 року о 15:55

- Херсонська область багатонаціональна і представники різних народів завжди жили мирно. У нас не зафіксовано злочинів на міжетнічному ґрунті, тому завдання поліції – і у подальшому не допустити протистоянь на міжрелігійному чи міжнаціональному ґрунті, – зазначає начальник відділу дільничних офіцерів поліції обласного главку поліції Віталій Валяєв. – А якщо людина скоює злочин, то незалежно від своєї національності, вона несе відповідальність згідно з Законом. Адже злочин - це загроза для суспільства. І злочинність не має національності.

Саме про толерантне ставлення до громадян різної національності, недопущення принижень їх за національної ознакою йшлося на зустрічі дільничних поліцейських з представниками Суворовської районної у м.Херсон ради та головами правлінь ОСББ Суворовського району. Присутні домовилися спільно проводити інформаційно-просвітницьку роботу щодо формування толерантності, поваги до культури, мови, звичаїв та традицій представників різних національностей, запобігати проявам ксенофобії і етнічної дискримінації.

Неухильне дотримання прав і свобод людини є одним із пріоритетних напрямків в діяльності поліції.

У статті 24. Конституції України йдеться про те, що громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом:

- не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

Стаття 35. Конституції України говорить, що кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.

- здійснення цього права може бути обмежене законом лише в інтересах охорони громадського порядку, здоров'я і моральності населення або захисту прав і свобод інших людей.

- церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова.

- ніхто не може бути увільнений від своїх обов'язків перед державою або відмовитися від виконання законів за мотивами релігійних переконань. У разі якщо виконання військового обов'язку суперечить релігійним переконанням громадянина, виконання цього обов'язку має бути замінене альтернативною (невійськовою) службою.

Громадянам варто пам'ятати, що розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі тягне за собою відповідальність згідно зі ст.161 Кримінального кодексу України «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками».

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux