Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Херсоні очільник поліції області Артур Мєріков провів відкриту зустріч з головами об’єднаних територіальних громад
Опубліковано 14 червня 2019 року о 16:28

Сьогодні, 14 червня, начальник Головного управління Національної поліції в Херсонській області генерал поліції третього рангу Артур Мєріков зустрівся з головами об’єднаних територіальних громад (ОТГ), яким презентував проект «Поліцейський офіцер громади», ініційований Національною поліцією України за підтримки міжнародних партнерів. Реалізація проекту запланована на 2020 рік і він охопить близько півмільйона громадян Херсонщини у сільській місцевості. Мета проекту – забезпечення кожної ОТГ офіцером поліції.

Гості ознайомилися з роботою Ситуаційного центру та «Єдиного центру 102» поліції області, побачили, як впроваджується масштабний проект «Безпечна область», до якого можуть долучитися і територіальні громади. Опісля розпочалася робоча зустріч, під час якої Артур Мєріков ознайомив голів ОТГ з численними перевагами проекту «Поліцейський офіцер громади».

- Жителі громад отримають свого поліцейського, який спільно з ними буде вирішувати питання публічної безпеки і 90% часу проводитиме на території ОТГ, - зазначив очільник поліції області Артур Мєріков. - Рівень довіри громади – це основний критерій оцінки нашої діяльності. І ми постійно працюємо над створенням безпечного середовища, налагоджуємо тісну співпрацю з територіальними громадами по наданню якісних поліцейських послуг населенню.

Робота поліцейського офіцера громад будуватиметься на основі постійної комунікації з населенням. Він буде універсальним, виконуватиме функції і дільничного, і ювенального поліцейського, і працівника дозвільної системи. У плануванні роботи враховуватиме думку людей, місцеві потреби й вимоги, які визначить громада і вони разом відповідатимуть за безпеку. Ще однією перевагою нового формату роботи є те, що поліцейський офіцер громади періодично буде звітувати про результати своєї роботи безпосередньо перед населенням. А люди будуть оцінювати, наскільки ефективно їх поліцейський вирішує проблему безпеки у населених пунктах.

Присутні обговорили питання забезпечення умов роботи поліцейського офіцера громади.

Ознайомивши голів ОТГ з інформацію про етапи реалізації проекту, навчання поліцейських, які будуть працювати з ОТГ, організацію служби та звіту перед громадою, Артур Мєріков висловив сподівання, що реалізація проекту на території 31 об’єднаної територіальної громади в області буде успішною заради створення спільного безпечного простору.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux