Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Херсоні поліцейські долучилися до проведення інформаційно-просвітницької акції з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми
Опубліковано 21 жовтня 2023 року о 13:54

В Херсоні відбувся інформаційно-просвітницький захід до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, під час якого містян інформували про ризики потрапляння в ситуації торгівлі людьми та вчили їм протидіяти.


Організатори заходу розгорнули консультативно-інформаційні локації, на яких громадяни могли отримати необхідну інформацію щодо протидії торгівлі людьми. Акція відбулася за сприяння Херсонської обласної військової адміністрації за участі працівників відділу міграційної поліції, сектору протидії домашньому насильству, департаменту соціального захисту населення та громадської організації «Успішна жінка».

Нині через посилення російських обстрілів багато херсонців, переважно жінок з дітьми, виїжджають у більш безпечні області та за кордон. На новому місці херсонці шукатимуть роботу та житло, їх уразливим станом можуть скористатися злочинці, відібрати документи, шантажувати дітьми, втягнути наших громадян у трудову кабалу, злочинну діяльність, примусити надавати послуги інтимного характеру та багато іншого.

Аби убезпечити людей від гендерного насильства або трудового рабства, поліцейські поінформували херсонців про те, як уберегти себе від цих злочинів. На спеціальних стендах з прикладами оголошень про роботу людям пояснювали, як вирізняти підозрілі пропозиції, на що звертати увагу при пошуку роботи, роздали буклети з вичерпною інформацією щодо способів захисту від потрапляння в ситуації з використання примусової праці або сексуального рабства. Поліцейські закликали громадян зберегти ці буклети, сфотографувати на телефони, щоб у будь-яких підозрілих випадках вони знали, за якими телефонами та куди звертатися.

Тим людям, які виїздять за кордон, поліцейські рекомендували зробити копії всіх важливих документів, нікому не передавати паспорт, занотувати контактну інформацію посольства України, приймати допомогу тільки від осіб або організацій, які заслуговують на довіру. Поліцейські сподіваються, що завдяки цьому заходу всі його учасники напрацюють навички безпечної поведінки в ситуаціях, які потенційно можуть призвести до потрапляння у торгівлю людьми.

Відділ комунікації поліції Херсонської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux