Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Херсоні поліція та влада активізують роботу по нагляду за благоустроєм
Опубліковано 14 травня 2021 року о 12:35

Нещодавно відбулася робоча нарада керівництва поліції та міської влади щодо покращення на території міста благоустрою. Зокрема це стосується ліквідації поблизу ринків, зупинок громадського транспорту та інших місцях стихійної торгівлі. Наразі в цьому напрямку по місту працюють відповідні комісійні групи.

До складу комісійних груп входять представники поліції, міськвиконкому, держпродспоживслужби та інших відомств. Як зазначає заступник начальника управління превентивної діяльності обласного главку поліції Ярослав Шанько, до кінця тижня дані групи працюватимуть, так мовити, в лояльному режимі. Тобто зі «стихійниками» проводиться поки що профілактична робота, а саме роз’яснення, що даний вид торгівельної діяльності є правопорушенням і підлягає покаранню. Для здійснення торгівлі продавцям рекомендується переміститися на території ринків. В той же час торговці попереджаються, що в разі ігнорування встановлених правил торгівлі і надалі, перевіряючі вже з наступного тижня застосовуватимуть максимальну санкцію, а саме вилучатимуть торговельну продукцію.

Нагадуємо, існуючі норми адміністративного законодавства України:

стаття 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів»

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

стаття 160 КУпАП «Торгівля з рук у невстановлених місцях»

Торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях - тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами - тягне за собою накладення штрафу від шести до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux