Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В обласному главку поліції представникам депутатського корпусу обласного центру презентували робочий проект побудови системи відеоспостереження та відеоаналітики
Опубліковано 20 лютого 2019 року о 17:10

Зустріч відбулася в приміщенні «Ситуаційного центру» поліції Херсонщини. Поліцейські ознайомили депутатів з суттєвими недоліками наявної загальної міської системи відеоспостереження та презентували робочий проект побудови системи відеоспостереження та відеоаналітики в рамках проекту «Безпечне місто».

 

У вступному слові провідний консультант обласного главку поліції Олег Худяков розповів, що проект «Безпечне місто», розроблений працівниками Головного управління Нацполіції Херсонщини. Його реалізація позитивно вплине на результати роботи поліції по боротьбі із злочинністю, протидії незаконному переміщенню зброї, попередження надзвичайних ситуацій, забезпечення посилених заходів безпеки громадян та важливих об’єктів міста. Для цього планується встановити відеокамери на входах до приміщень органів влади, об’єктах інфраструктури, навчальних закладах та інших публічних місцях.

Більш детально з проектом присутніх ознайомив начальник Управління інформаційно-аналітичної підтримки обласної поліції Олександр Федотов. Він зазначив, що важливість створення такої системи обумовлена необхідністю використання сучасних високотехнологічних засобів. Встановлення відеокамер інтелектуальної системи відеоспостереження одночасно забезпечує розпізнавання номерних знаків, кольору, марки та моделі автомобілів, встановлення напрямку, в якому проїхав транспортний засіб, виявлення та фіксація порушень Правил  дорожнього руху, розпізнавання по обличчу осіб, які перебувають у розшуку, виявлення залишених без нагляду предметів, що можуть містити вибухонебезпечні  засоби.

Проект передбачає, що серверне обладнання буде встановлене в приміщенні «Ситуаційного центру» та інтегруватиметься до поліцейських баз даних. Це надає можливість в режимі реального часу в автоматичному режимі здійснити реєстрацію події в системі єдиного обліку Національної поліції та сформувати картку-завдання для найближчого наряду патрульної поліції. Що надає можливості максимально швидкого реагування на подію у місті.

Презентація дуже зацікавила представників депутатського корпусу. Обговорення поліцейського проекту відбулося в доволі жвавій обстановці. На усі питання посадовців Олександр Федотов надав вичерпні відповіді. В результаті присутніми депутатами було вирішено пропозицію поліції щодо проекту «Безпечне місто» та виділення коштів на придбання необхідного технічного обладнання розглянути на черговій сесії міської ради.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux