Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Херсоні поліцейські навчались правильно кваліфікувати інформацію про порушення виборчого законодавства
Опубліковано 02 березня 2019 року о 10:39

60 працівників поліції Херсонщини з числа інспекторів служби превенції, дільничних та чергових офіцерів, працівників слідчих підрозділів взяли участь у тренінгу «Ефективна поліція – запорука чесних виборів». Захід організували та провели громадські омбудсмени із захисту виборчих прав ВГО Громадянської мережі «ОПОРА». Набуті знання поліцейські передадуть своїм колегам з територіальних підрозділів.

Як зазначає начальник Головного управління Національної поліції в Херсонській області Артур Мєріков, особовий склад поліції Херсонської області готовий забезпечити законність та правопорядок під час виборчого процесу.

– Поліція була і є поза політикою, діє виключно в рамках правового поля, наші працівники реагують на всі повідомлення про порушення виборчого законодавства, належним чином реєструють та розглядають такі заяви, у подальшому по ним приймаються відповідні процесуальні рішення, – зазначає Артур Мєріков. – Поліція зробить усе можливе, щоб волевиявлення жителів Херсонщини було безпечним, чесним та прозорим.

Тому, з метою напрацювання алгоритму спільних дій по більш ефективному попередженню та реагуванню на порушення у період виборчої кампанії, обміну практичним досвідом застосування виборчого законодавства для забезпечення чесних та прозорих виборів у Херсоні представники Громадянської мережі «ОПОРА» провели спеціалізований навчальний тренінг з херсонськими поліцейськими.

На тренінгу свій професійний рівень підвищували саме ті працівники, які безпосередньо реагуватимуть, фіксуватимуть та будуть розслідувати порушення виборчого законодавства. Представники Громадянської мережі ОПОРА оновили теоретичні знання поліцейських про виборче законодавство, допомогли їм зрозуміти його особливості, розповіли загальні відомості про виборчий процес та етапи, на яких можливі правопорушення.

Під час практичної частини лектори з поліцейськими детально опрацювали механізми реагування на найбільш поширені порушення, пов’язані з виборами,  а також на конкретних ситуаціях розібрали принципи застосування норм виборчого законодавства і дії поліції в різних ситуаціях на виборчих дільницях.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux