Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вночі у Херсоні поліцейські врятували від наркозалежного чоловіка жінку з двома маленькими дітьми
Опубліковано 09 жовтня 2019 року о 10:36

Сьогодні в Херсоні близько опівночі працівники поліції врятували від агресивного наркозалежного чоловіка 29-річну матір з маленькими сином і донечкою.  

Вночі у Корабельне відділення поліції прибігла схвильована жінка і благала допомогти їй та дітям. Вона розповіла, що її наркозалежний чоловік буянить, викидає речі з будинку, лякає сина і доньку, принижує її та погрожує фізичною розправою. Жінка пояснила, що чоловік забрав у неї телефон і вона дивом вирвалася з дому, щоб покликати на допомогу. Матір хвилювалася за дітей 2-х і 4-х років, які залишилися з батьком.

За лічені хвилини працівники поліції прибули за місцем проживання жінки і застали дома 31-річного чоловіка. Він поводився неадекватно, вкрай агресивно і, ймовірно, був під дією невідомих речовин. Оцінивши ситуацію, яка становила загрозу життю членів родини, правоохоронці прийняли рішення забрати жертв домашнього насильства і відвезти їх у лікарню для проведення необхідних оглядів.

У відношенні домашнього тирана поліцейські склали адміністративний протокол за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування» КУпАП.

Вранці дільничні офіцери поліції Управління превентивної діяльності ГУНП поінформували службу у справах дітей ОДА, Херсонський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді та бригаду соціально-психологічної допомоги для влаштування цієї родини у Кризовий центр для жертв домашнього насильства. Там жінка з дітьми отримає тимчасовий притулок, а також консультації психологів, соціальних працівників та юристів. А після звернення до суду домашньому кривднику винесуть обмежувальний припис, який передбачає для нього певні заборони: кривднику заборонено перебувати в місці спільного проживання з постраждалою особою; наближатися до місця її проживання; заборонено розшукувати постраждалу особу, вести з нею телефонні чи смс переговори. На відміну від термінового заборонного припису, який складається працівниками поліції, обмежувальний припис виноситься лише судом після заяви постраждалої особи. У разі порушення кривдником обмежувального припису, передбачена кримінальна відповідальність за ст.390-1 Кримінального кодексу України «Невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників», за що передбачено арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux