Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Як убезпечити себе на відпочинку: правила поведінки на воді від поліції
Опубліковано 23 червня 2020 року о 14:26

Поліція Херсонщини посилила превентивні заходи щодо недопущення надзвичайних подій на водоймах за участю неповнолітніх, адже безпека дітей під час літнього оздоровлення та відпочинку є одним з пріоритетних напрямків роботи поліції, повідомив заступник начальника обласного главку поліції Денис Захарченко.

Найчастіше, причинами трагедій з дітьми на водоймах є відсутність належного контролю батьків та знаходження малечі без нагляду дорослих. З початку червня на водоймах області потонули 7 людей, серед яких одна дитина, ще один малюк нині в тяжкому стані у лікарні.

Вчора, 22 червня, сталася трагедія в місті Нова Каховка. У річці Дніпро в районі пляжу потонув 15-рчний хлопець. Він відпочивав у компанії друзів, всі  купалися, а потім товариші виявили зникнення неповнолітнього. Вони звернулися до рятувальників, які виявили тіло хлопця у воді та витягнули його. Підлітку робили долікарняні реанімаційні заходи, але, на жаль, це не допомогло врятувати йому життя. Остаточну причину смерті хлопця визначить судово-медична експертиза.

Щоб не допустити у подальшому таких трагедій, у місцях відпочинку з урахуванням протиепідеміологічних заходів працівники ювенальної превенції, дільничні офіцери поліції, працівники секторів реагування патрульної поліції спільно з рятувальниками проводять інформаційну кампанію серед дітей і дорослих щодо правил безпеки на водоймах.

Під час спілкування поліцейські нагадують відпочивальникам про заборону купання у нетверезому вигляді, звертають увагу дорослих на постійний нагляд за дітьми під час купання. Окремо наголошують батькам, що за наявності у дитини хронічних хвороб, необхідно дотримуватися заходів безпеки: відпочивати в затінку та не допускати різкого перепаду температур.  Всім відпочивальникам правоохоронці лишають спеціальні пам’ятки з переліком найважливіших правил поводження на водоймах.

Поліція нагадує про найважливіші заходи безпеки:

– купатися можна тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях;

– не варто плавати наодинці та не слід запливати далеко;

- не можна купатися в стані алкогольного сп’яніння;

– діти мають купатися тільки під наглядом дорослих;

– ні в якому разі не можна пірнати з містків, дамб, причалів чи дерев;

– не можна купатися у непогоду, при сильному вітрі та великих хвилях.

Шановні громадяни! Пам’ятайте, що відповідальність рятує життя! Лише від вас залежить безпека вашого відпочинку! Бережіть себе, своїх близьких та дбайте про безпеку власних дітей!

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux