Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За минулий тиждень поліцейські Херсонщини перевірили понад 6,5 тисяч суб’єктів господарювання в рамках заходів із профілактики поширення COVID-19
Опубліковано 13 грудня 2021 року о 13:02

Поліцейські в межах своїх повноважень продовжують перевіряти дотримання карантинних норм у громадському транспорті, закладах громадського харчування, промислової торгівлі та побутового обслуговування, у торговельно-розважальних центрах, закладах культури і освіти, спортзалах та інших об’єктах. 

Як повідомив заступник начальника ГУНП в Херсонській області Денис Захарченко, за минулий тиждень правоохоронці перевірили близько 6,5 тисяч суб’єктів господарювання. За фактами виявлених порушень карантинних вимог поліцейські склали 480 адміністративних матеріалів за ст.44-3 КУпАП, з яких 16 протоколів, за що передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень. Також, громадянам, які категорично відмовилися одягати захисні маски в громадських приміщеннях поліцейські винесли 464 адміністративних постанови на сплату штрафу в розмірі від 170 до 255 гривень.

Також, під час патрулювання, поліцейські продовжують в межах своїх повноважень перевіряти наявність та достовірність COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів. За минулий тиждень  правоохоронці перевірили майже 2,5 тисячі таких документів.

Поліція Херсонщини закликає жителів області пам’ятати, що здоров’я всіх залежить від правосвідомості кожного. Ні в якому разі не користуйтесь послугами осіб, які реалізують підроблені сертифікати про вакцинацію та довідки про проходження тестування на COVID-19! Натомість, терміново повідомляйте про ці факти за номером «102». Інформуємо, що як видача, так і використання підроблених документів є кримінальним правопорушенням. Згідно з ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України підроблення документу карається штрафом до 17 тисяч гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. В свою чергу ч.4 ст.358 ККУ передбачає, що використання завідомо підробленого документа карається штрафом до 850 гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux