Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За минулий тиждень поліцейські Херсонщини розшукали 19 зниклих безвісти дітей та врятували малюка з неблагонадійної родини
Опубліковано 25 жовтня 2021 року о 12:56

У фокусі особливої уваги поліції перебувають питання, які стосуються дитячої безпеки. Упродовж минулого тижня працівники поліції області розшукали 19 зниклих безвісти дітей. Усі вони залишили домівки переважно через непорозуміння з батьками. Головне завдання працівників ювенальної превенції – уберегти наших дітей від проявів насильства, жорстокості та захистити від негативного впливу.

Лише за вихідні дні поліцейські Херсонщини розшукали 3-х зниклих безвісти дітей віком 13-15 років та тимчасово вилучили з неблагонадійної родини однорічного хлопчика.

У місті Таврійськ поліцейські розшукували 14-річну дівчину та її 15-річного товариша. Батьки зниклих повідомили поліцейським, що діти були у місті Нова Каховка і мали повернутися в Таврійськ на таксі, але у 20:30 їх вдома не було. Правоохоронці поспілкувалися з друзями зниклих, почали відпрацьовувати перевізників і розшукали дітей. Вони повернулися додому, з ним все добре. Неповнолітні пояснили, що гуляли. З хлопцем і дівчиною поліцейські провели виховні бесіди.

У місті Берислав поліцейські розшукували 13-річну дівчину. Зі слів її бабусі, онука вдень пішла гуляти і не повернулася. Працівники поліції відпрацювали населений пункт і ввечері виявили дівчину в компанії однолітків. Неповнолітня пояснила, що забула про час і навіть не підозрювала, що бабуся буде її розшукувати. Дівчину відвели додому, інспектори провели з нею виховну бесіду.  

Врятувати дитину: про вилучення малюка з неблагонадійної родини в Херсоні

В поліцію зателефонували громадяни і повідомили, що на території автостанції в Херсоні уже кілька діб знаходиться жінка з маленькою дитиною. За словами заявників, дитина постійно плакала, жінка на зауваження реагувала агресивно, її поведінка викликала занепокоєння.

На місце події прибули працівники сектору протидії домашньому насильству ГУНП. 32-річна жінка та її співмешканець були з явними ознаками алкогольного сп’яніння та поводилися агресивно. Разом з жінкою знаходився її син віком 1,3 роки. Поліцейські поспілкувалися з матір’ю хлопчика. Вона пояснила, що в місто вони приїхали два дні тому і жили на автостанції. Правоохоронці встановили родичів жінки, зв’язалися з ними і ті повідомили, що жінка разом зі співмешканцем ведуть асоціальний спосіб життя, постійно залишають місце проживання разом з дитиною.

Малюка оглянули лікарі, стан його здоров’я задовільний. Також лікарі оглянули жінку, після чого було прийнято рішення її госпіталізувати. Про ситуацію поліцейські повідомили службу у справах дітей Суворовської районної у м.Херсон ради.  Зважаючи на стан батьків, було прийнято рішення вилучити хлопчика та тимчасово помістити його в лікарню. Правоохоронці повідомили ювенальних поліцейських та службу у справах дітей за місцем прописки жінки для проведення ретельної перевірки умов проживання цієї сім’ї.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux