Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За місяць відпрацювання «Безпечне шосе» інспектори груп реагування поліції Херсонщини виявили 3750 порушень ПДР
Опубліковано 27 серпня 2020 року о 17:30

Як повідомлялось, 23 липня на території України розпочалося профілактичне відпрацювання «Безпечне шосе». Метою їх проведення є – стабілізація аварійності та недопущення травмування й загибелі людей в дорожньо-транспортних пригодах. Завдяки вжитим поліцейськими Херсонщини заходам з початку відпрацювання вдалося знизити кількість ДТП з потерпілими на понад 30 відсотків ніж у минулому році.

З початку відпрацювання працівники груп швидкого реагування районних підрозділів поліції Херсонщини виявили понад 3 тисячі 750 порушень Правил дорожнього руху його учасниками. Серед них 210 фактів порушень проїзду пішохідних переходів, 33 факти проїзду на заборонений сигнал світлофору та правил проїзду перехресть, 61 порушення правил обгону, 876 фактів нехтування водіями правил користування ременями безпеки, у майже 600 кермувальників при собі були відсутні необхідні документи. Також до адміністративної відповідальності були притягнені 460 пішоходів і 20 велосипедистів. А 282 водії були відсторонені від керування за перебування за кермом в нетверезому стані.

За словами заступника начальника обласного главку поліції Дениса Захарченка, завдяки вжитим заходам ситуацію з аварійністю вдалося не тільки стабілізувати, а й суттєво покращити. Так, з 23 липня по 25 серпня на автодорогах області зареєстровано на 33,9% менше ДТП з постраждалими ніж за цей же період минулого року (2020 – 74, 2019 – 112). Кількість травмованих громадян зменшилася на 44,2% (2020 – 87, 2019 – 156). Нажаль, число загиблих на 11% збільшилось (2020 – 10, 2019 – 9).

Профілактичне відпрацювання «Безпечне шосе» продовжується. Окрім посилення уваги інспекторів за дотриманням Правил дорожнього руху його учасниками, поліцейськими також додатково проводиться й роз’яснювальна робота – правоохоронці нагадують як водіям, так і пішоходам про основні причини скоєння дорожньо-транспортних пригод та вручають тематичні листівки.

Поліція Херсонщини наполегливо звертається до водіїв транспортних засобів бути уважними за кермом та неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux