Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За незаконне ввезення в Херсон піску з Чорногорії поліція повідомила про підозру одному з фігурантів справи
Опубліковано 13 травня 2020 року о 11:45

Нагадаємо, 12 грудня минулого року слідчим управлінням обласного главку поліції було розпочато досудове розслідування трьох кримінальних проваджень, відкритих у зв’язку з незаконним ввезенням на територію Херсонської області відпрацьованого піску з одного із підприємств Чорногорії. Наразі керівнику фірми, яке забезпечило поставку піску до Херсона, повідомлено про підозру в скоєнні злочину. Досудове розслідування триває і перебуває на контролі керівництва обласної поліції.


Кримінальні провадження були відкриті за фактами підроблення офіційних документів і подальшого їх використання (ч.1 та ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України), а також замаху на порушення правил екологічної безпеки (ч.2 ст.15 і ст.236 ККУ).

Як повідомив начальник обласного главку поліції Олександр Прокудін, в ході досудового розслідування отримані відповідні ухвали Херсонського міського суду на вилучення документів, що стали підставою для ввезення на територію України вищевказаного піску, проведені необхідні експертизи, допитані учасники процесу, в тому числі керівники ряду служб Херсонського міськвиконкому.

На теперішній час досудовим розслідуванням встановлено, що лист голови Херсонської міської ради про дозвіл розвантаження піску в Херсонському морському порті був підроблений і згодом наданий митним брокером для проходження митного оформлення піску до Херсонської митниці ДФС. В зв’язку з цим до територіального управління Державного бюро розслідувань направлені матеріали для прийняття рішення за фактом неправомірних дій працівників митниці під час проведення митних формальностей щодо завезеного піску.


За результатами проведених перевірок слідчим управлінням в Єдиний реєстр досудових розслідувань були внесені відомості за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України за фактом зловживання працівниками Херсонської міської ради службовими повноваженнями.

Також з’ясовано, що основна фірма-фігурант двічі отримувала відмову від Міністерства енергетики та захисту довкілля України на включення до зеленого переліку вищезазначеного піску, адже серед домішків «оксиду кремнію» наявні чотири типи забруднюючих речовин, а саме азбест, трібутулін, важкі метали та вуглеродовмісні речовини (залишки нафтопродуктів), що класифікують його як небезпечний. Не зважаючи на це, керівник фірми та керівництво плавзасобу заключили договір про поставку піску в порт «Херсон». В зв’язку з цим 8 травня керівнику цього підприємства повідомлено про підозру в вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.268 (Незаконне ввезення на територію України відходів і вторинної сировини) ч.4 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).


Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux