Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За пособництво окупантам і незаконне зберігання боєприпасів судитимуть жителя Херсонщини: слідчі поліції завершили розслідування
Опубліковано 24 травня 2024 року о 14:41

Зловмисником виявився 23-річний житель Херсонського району. Під час тимчасової окупації його населеного пункту чоловік допомагав загарбникам. Слідчі поліції повідомили йому про підозру в пособництві окупантам, а суд на час досудового розслідування помістив підозрюваного під варту. Нині розслідування завершене, обвинувальний акт затверджений прокуратурою та скерований на розгляд суду. Фігуранту загрожує 12 років ув’язнення.

Як розповів керівник поліції Білозерщини Сергій Балута, оперативники відділення поліції №1 (Білозерське) Херсонського районного управління поліції встановили, що 23-річний житель Благодатного під час окупації населеного пункту добровільно виявив бажання допомагати загарбникам. З вересня 2022 року до моменту, коли окупанти втекли на лівий берег Дніпра, зловмисник забезпечував військових рф матеріалами для обігріву своїх військових позицій.

Зокрема, фігурант спочатку викрав із території місцевої школи та передав загарбникам вугілля, призначене для обігріву навчального закладу. А потім займався вирубкою дерев у лісосмугах та передавав дрова окупантам для обігріву їх бліндажів.

Поліцейські встановили, що фігурант перебуває за місцем мешкання, виїхали за його домашньою адресою та затримали. Також під час проведення санкціонованого обшуку території домоволодіння зловмисника поліцейські виявили у господарчій споруді схований ним корпус бойової гранати «Ф-1» та запал до неї.

Дії фігуранта слідчі кваліфікували за ч. 1 ст. 111-2 «Пособництво державі-агресору» та ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. На час досудового розслідування суд за клопотанням правоохоронців помістив підозрюваного під варту. Наразі розслідування щодо фігуранта завершене, обвинувальний акт затверджений Олешківською окружною прокуратурою та скерований на розгляд суду. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux