Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Заволодів кількома сотнями тисяч гривень бюджетних коштів: слідчі поліції Херсонщини повідомили підприємцю про підозру
Опубліковано 28 травня 2024 року о 11:38

Протиправні дії 41-річний фігурант вчинив ще до початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. На той час підприємець проводив ремонтні роботи на території херсонського аеропорту. Проведеними експертизами доведено, що кількість використаних будматеріалів не відповідає обліковим документам. Тим самим слідчі встановили, що фігурант привласнив більше 400 тисяч гривень бюджетних коштів. Наразі йому повідомлено про підозру. Правопорушнику може загрожувати 8 років ув’язнення.

Як розповів начальник відділу слідчого управління поліції Херсонщини Олег Мальчевський, наприкінці 2019 року 41-річний підприємець із Миколаївської області уклав із комунальним підприємством Херсонської обласної ради «Херсонські авіалінії» договір про проведення ремонтних робіт. Предметом договору став ремонт штучної злітно-посадкової смуги аеропорту «Херсон».

Працівники управління стратегічних розслідувань у Херсонській області дізналися, що підрядник раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконні оборудки з металобрухтом. Тож оперативники вирішили перевірити підприємця на доброчесність щодо проведення ремонту на території херсонського аеропорту. Як виявилося, підозри поліцейських підтвердилися.

За обліковими документами фігуранта на ремонт штучної злітно-посадкової смуги ним було витрачено 524 тони асфальтобетона. Але, згідно з висновками комплексної судової будівельно-технічної та судово-економічної експертизи, з’ясувалося, що під час ремонту було використано менше будматеріалу. Як виявилося, підприємець залишки асфальтобетону повернув продавцю, а кошти в сумі понад 400 тисяч гривень привласнив. Таким чином, комунальному підприємству «Херсонські авіалінії» фігурант завдав матеріальної шкоди у великих розмірах.

Слідчі кваліфікували протиправні дії підприємця за двома статтями Кримінального кодексу України. А саме – за ч. 4 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч. 1 ст. 366 «Службове підроблення» ККУ. Наразі за погодженням із обласною прокуратурою фігуранту повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

 Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux