Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Херсоні поліцейські затримали 31-річного чоловіка під час продажу бойової гранати
Опубліковано 26 січня 2022 року о 17:02

Вчора, 25 січня, в рамках профілактичного відпрацювання «Зброя» оперативники поліції Херсонщини викрили 31-річного жителя м. Кропивницький у збуті небезпечного боєприпасу, а саме бойової гранати Ф-1. За погодженням із прокуратурою слідчі затримали продавця в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили в умови ізолятора тимчасового тримання до обрання йому запобіжного заходу.

Як розповів начальник відділу управління карного розшуку обласної поліції Сергій Глігач, в ході проведення розшукових заходів в рамках відпрацювання «Зброя» оперативники отримали інформацію, що на території Олешківської територіальної громади на заробітках перебуває уродженець іншої області, який має намір продати бойову гранату. Вчора вранці поліцейські дізналися, що фігурант виїхав в обласний центр для пошуку покупця боєприпасу.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури оперативники УКР та відділу поліції №1 Херсонського райуправління поліції спланували оперативну закупку та за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення затримали чоловіка біля одного з пивбарів по вул. Чорноморській під час збуту за 500 гривень корпусу гранати Ф-1 та підривача. Затриманим виявився 31-річний житель м. Кропивницький, який вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Поліцейські затримали зловмисника в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, а боєприпас – відправили на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Наразі встановлюється походження гранати та проводяться необхідні слідчі дії в рамках досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Загалом за час відпрацювання із незаконного обігу поліцейські Херсонщини вилучили пістолет, обріз мисливської рушниці та одну одиницю саморобної зброї, 3 гранати та більше 200 набоїв до зброї армійського зразку.

Нагадуємо, що за незаконне виготовлення, носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв передбачена кримінальна відповідальність. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

В той же час інформуємо, що ч.3 ст.263 Кримінального кодексу України передбачає, що громадяни звільняються від кримінальної відповідальності в разі добровільної здачі в поліцію цих заборонених предметів.

 

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux