Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Жінки на службі в поліції Херсонщини
Опубліковано 07 березня 2018 року о 12:17

Раніше робота в поліції вважалася суто чоловічою, але часи змінилися і зараз жінки нарівні з чоловіками забезпечують публічний порядок, розслідують та розкривають злочини, розшукують дітей, які втекли з дому, та несуть службу на блокпостах у зоні АТО.

В поліції Херсонської області працюють 677 жінок, а це приблизно 25% від загальної чисельності особового складу. 488 представниць прекрасної статі носять погони від рядового поліції до полковника. У нашій області жінки є практично в усіх поліцейських підрозділах, навіть у роті поліції особливого призначення.

Сьогодні хочемо познайомити наших читачів з жінками, які займають не суто «кабінетні» посади і з успіхом реалізують себе на службі в поліції. Вони мають звання майстрів спорту зі стрільби з бойової та автоматичної зброї, гідно представляють поліцію Херсонщини на всеукраїнських змаганнях, щодня розслідують злочини, патрулюють вулиці Херсона, стежать за безпекою дорожнього руху, нарівні з колегами-чоловіками переслідують і затримують озброєних злочинців, обходять дільниці та спілкуються з громадянами, а також готують службових собак для пошуку наркотиків та розшуку зловмисників по сліду.

Знайомтеся – капітан поліції Хілько Дар’я Василівна, інспектор тренінгового центру Головного управління Національно поліції в Херсонській області.  Вона майстер спорту зі стрільби з бойової зброї. Ще під час навчання у Херсонському юридичному інституті на заняттях з вогневої підготовки Дар’я демонструвала високі показники у стрільби з пістолета Макарова, входила у збірну інституту зі стрільби.

З початком служби в обласному главку поліції Дар’я єдина з дівчат щороку представляла поліцію Херсонської області у всеукраїнських змагання серед поліцейських команд у стрільби з пістолета Макарова, займала призові місця.

В подальших планах Дар’ї Хілько гідно представити поліцію Херсонщини на міжнародних змаганнях зі стрільби.     

Лейтенант поліції Барсук Ганна Володимирівна – єдина жінка в поліції Херсонщини, яка має звання майстра спорту міжнародного класу зі стрільби з автоматичної зброї.

Ганна Барсук займається аналітичною роботою у роті поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Херсонській області. Ганна з дитинства займається спортом, закінчила вище училище фізичної культури, вона тренер з кульової стрільби.

З 2010 року Ганна бере участь у всеукраїнських змаганнях МВС зі стрільби з автоматичної зброї, де нарівні з чоловіками показує відмінні результати.

Дворнікова Ірина Валеріївна має статус учасника АТО. Вона 5 місяців несла службу на блокпостах у Донецькій області у складі полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро».

Зараз старший лейтенант поліції Ірина працює інспектором групи кадрового забезпечення роти поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

До цього працювала у роті патрульної служби поліції особливого призначення «Херсон».  

Майор поліції Вербицька Вікторія Леонідівна упродовж 22 років служби в кінологічному центрі готує поліцейських собак, які знаходять наркотики, розшукують зловмисників, зниклих безвісти людей, а також беруть участь у всеукраїнських змаганнях з багатоборства груп кінологів. Також службові собаки разом з поліцейськими несуть службу в АТО.

Зараз  Вікторія дресирує двох собак: вівчарку-пошуківця Геру та спаніеля Чака, від якого 7 років тому відмовилися господарі. Після правильного дресирування Чак став справжнім поліцейським собакою. Він допомагає викривати зловмисників, що перевозять та переховують наркотики.

Дільничний офіцер поліції Руцька Марина Володимирівна опікується одними з найбільш складних у криміногенному плані районами міста Херсона – районом Північний та частиною Таврійського, де мешкають приблизно 15 тисяч населення.

Щодня майор поліції спілкується з людьми, приймає громадян на опорному пункті, допомагає їм вирішувати проблеми, проводить профілактичну роботу, консультує з різних питань, намагається завоювати довіру та авторитет серед мешканців району.

Капітан поліції Понеділко Надія Анатоліївна має великий досвід роботи в оперативних підрозділах. Починала службу у відділі кримінальної поліції у справах дітей, зараз працює на посаді оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Херсонського відділу поліції. Надія має високий показник в роботі щодо розкриття так званих «кишенькових» крадіжок, зокрема, в транспорті.

З самого початку роботи в Херсоні у 2016 році патрульної поліції, там несе службу лейтенант поліції Десятник Лілія Сергіївна. Вона інспектор патрульної поліції II роти Управління патрульної поліції в Херсонській області.

У складі патруля Лілія виїжджає і першою прибуває на усі виклики громадян. Це грабежі, крадіжки, хуліганства та інші кримінальні та адміністративні правопорушення.

За словами Лілії, останні тижні у зв’язку зі снігопадами та ожеледицею її екіпаж часто допомагав матерям з маленькими дітьми та пенсіонерам дістатися або в поліклініку, або додому. Під час чергування вони визволяли водіїв зі снігових заметів. Також не залишали без уваги безпомічних літніх людей, які опинилися на вулиці і не мають домівки. Таких громадян патрульні забирали з вулиці і відвозили в лікарню або у тимчасові місця для обігріву.      

Слідчий Чаплинського відділення поліції Петрова Яна Сергіївна на посаді два роки. Вона розслідує і майнові злочини, і вбивства, і шахрайства.

Щодня їй доводиться мати справу з небезпечними злочинцями. Старшого лейтенанта можна зустріти і в кабінеті під час роботи над розслідуванням чергового злочину, і в ізоляторі тимчасового тримання для проведення слідчих дій із затриманими. Також за рахунок особистого часу жінка-слідчий патрулює вулиці районного центру.  Навантаження величезне, але лейтенант поліції успішно виконує свою роботу. Про це свідчать показники. Щомісяця Яна направляє в суд понад 7 кримінальних проваджень.  

У переддень свята бажаємо усім жінкам міцного здоров'я, щастя, благополуччя, любові і розуміння від близьких, невичерпного оптимізму, здійснення всіх життєвих планів і завжди весняного настрою!

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux