Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Інформація про начебто неправомірне затримання на Херсонщині водія поліцейськими не відповідає дійсності
Опубліковано 11 серпня 2020 року о 12:01

В одній із соціальних мереж поширюється відеоінформація про начебто неправомірне застосування до водія працівниками Голопристанського відділення поліції заходів фізичного впливу. Дане відео однобоко висвітлює обставини події та не в повній мірі відповідає дійсності.

Як повідомив начальник Голопристанського відділення поліції Дмитро Шульгін, вчора, 10 серпня, близько 18:45 під час патрулювання автодороги Олешки – Гола Пристань екіпаж групи реагування патрульної поліції помітив, що водій автомобіля «Мерседес Віто», який рухався попереду, порушив Правила дорожнього руху. Поліцейські вирішили перевірити мікроавтобус та наказали через гучномовець зупинитися на узбіччі, але транспортний засіб продовжив рух. Поліцейські близько двох кілометрів з увімкненою світловою сигналізацією червоного кольору рухалися за автомобілем, подавали звукові сигнали, наказували водієві зупинитися через гучномовець, але останній продовжував рух поки не заїхав на автозаправну станцію, де й зупинився. Працівники поліції підійшли до водія, представилися, попрохали заглушити двигун та пред’явити необхідні документи. Натомість водій категорично відмовився виконувати вимоги поліцейських, також почав рух мікроавтобусом на інспектора, який стояв попереду транспортного засобу. Після цього водій продовжив зухвало себе поводити, почав нецензурно лаятися в бік правоохоронців, погрожувати неприємностями та штовхатися, схопив одного з інспекторів за шию. Відповідно Закону України «Про Національну поліцію» інспектори застосували до правопорушника поліцейські заходи примусу – фізичний вплив.

Правопорушником виявився 35-річний житель одного з населених пунктів Голопристанського району. У відношенні нього були складені три адміністративні протоколи –  за ст.122 за порушення ПДР, за ст.173 «Дрібне хуліганство» та ст.185 «Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського». Усі дії поліцейських були зафіксовані службовими приладами відеозапису.

Поліція Херсонщини наполегливо просить громадян не розповсюджувати неперевірену або викривлену інформацію та використовувати дані з офіційних джерел.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux