Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські знайшли 8 неповнолітніх, які у пошуках розваг втекли з дому, притулку і таборів
Опубліковано 11 серпня 2020 року о 10:59

Зникнення дитини - це надзвичайна подія, на яку поліція реагує блискавично. Упродовж трьох останніх діб працівники поліції Херсонщини встановили місцезнаходження 8 неповнолітніх віком від 13 до 17 років, які втекли з дому, притулку і дитячих таборів. Причина втеч підлітків у всіх випадках однакова – бажання погуляти та розважитися.

- Коли нам надходить інформація про зникнення дитини, на пошуки залучається максимальна кількість поліцейських. Наше завдання – у найкоротші терміни розшукати безвісти зниклу дитину й не допустити протиправних дій відносно неї, - повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Віталій Сайфутдінов.

Чотирьох вихованок херсонського притулку працівники відділу ювенальної превенції розшукали упродовж кількох годин. Дівчата не вперше залишають заклад. Поліцейські виявили їх на пляжі, де ті відпочивали. Неповнолітніх повернули у притулок та провели з ними профілактичні бесіди.

З дитячого табору у Скадовському районі зникли двоє відпочивальників з Житомирської області – 17-річні хлопець і дівчина. Напередодні вони написали батькам, що хочуть повернутися додому, а вранці у таборі неповнолітніх вже не було. На зв'язок з рідними вони не виходили. На пошуки дітей орієнтували особовий склад відділення поліції. Ввечері стало відомо, що підлітки приїхали додому і з ними все добре. Вони пояснили, що їм не сподобалося у таборі, а батьки на це не реагували. Тож, через популярну платформу вони замовили автомобіль, на якому і повернулися додому.

13-річного жителя одного з сіл Скадовського району поліцейські розшукали за годину. Хлопець поїхав з дому кататися на велосипеді і за кілька годин не повернувся. Батьки одразу забили на сполох та зателефонували в поліцію. До пошуків неповнолітнього разом з ювеналами долучилися і жителі села. Через годину хлопчика виявили за кілька кілометрів від населеного пункту на трасі, де він катався на велосипеді. Дитину повернули додому і пояснили про небезпеку катання на велосипеді по жвавій трасі.

15-річну дівчину з міста Каховка правоохоронці розшукали за дві години. Мати неповнолітньої вранці звернулася в поліцію і пояснила, що донька напередодні ввечері пішла гуляти і ночувати додому не прийшла. Жінка самостійно намагалася знайти доньку, але пошуки ні до чого не призвели. Працівники поліції поспілкувалися з друзями дівчини і з’ясували, що вона всю ніч гуляла з іншою компанією підлітків. Неповнолітню виявили на одній з вулиць місті, з дівчиною було все добре. Вона пояснила, що хотіла відпочити з новими друзями. А матері не телефонувала, тому що вона не дозволяє їй гуляти допізна. З дівчиною поліцейські провели профілактичну бесіду.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux