Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На деокупованих територіях Херсонщини поліцейські виявили 11 місць утримання громадян
Опубліковано 17 листопада 2022 року о 14:40

Про це сьогодні, 17 листопада, повідомив під час брифінгу у Military Media Center начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Олексій Сергєєв.

Керівник департаменту Нацполіції наголосив, що серед першочергових завдань поліції під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях є розмінування:

«Зазначу, що складність мінно-вибухових загороджень у Херсонській області є найвищою серед інших деокупованих територій. Лише за останні дні обстежено об'єкти операторів мобільного зв'язку, ряд супермаркетів, об'єкти енергетики та водопостачання, органів державної влади, банків для відновлення надання державних послуг і виплат, а також місця, які свідчать про вчинення воєнних злочинів та місця вбивств громадян – Бузковий парк та село Олександрівка, інші об'єкти».

Вже обстежено територію площею понад 400 гектарів, вилучено близько 4 тисяч вибухонебезпечних об’єктів».

Олексій Сергєєв наголосив, що робота на деокупованих територіях є вкрай небезпечна:

«Під час проведення розмінування загинув керівник вибухотехнічної служби Херсонщини, четверо поліцейських отримали поранення. Щойно надійшло повідомлення, що під час розмінування підірвався начальник вибухотехнічної служби Миколаївської області».

Спікер зазначив, що ключовим завданням поліції є гарантування безпеки мешканців Херсонщини та надання їм поліцейських послуг. Відтак уже відновлено роботу 5 підрозділів поліції.

За правопорядком на деокупованих територіях області стежать 30 автопатрулів, з яких 22 – у Херсоні, облаштовано 24 блокпости.

Олексій Сергєєв підкреслив, що Нацполіція ще з початку вторгнення військ рф в Україну забезпечила можливість мешканцям Херсонщини звертатися на спецлінію «102». Наразі їхні повідомлення приймають оператори з Тернопільської області. З 1 жовтня поліція забезпечила реагування на понад 2,9 тис. звернень херсонців.

Також продовжується активна робота з документування воєнних злочинів, учинених росіянами та їх пособниками на теренах Херсонської області.

Слідчі вже задокументували 461 кримінальне правопорушення, з яких більшість - за фактами порушення законів та звичаїв війни:

«Наразі ми документуємо 11 місць несвободи, у тому числі 4 катівні. Агресори незаконно утримували та катували громадян України на території та у підвалах приватних домоволодінь, у приміщеннях п'яти навчальних закладів, а також у продовольчому магазині», - повідомив Олексій Сергєєв. Виявлено тіла 30 загиблих цивільних громадян.

Крім того, поліцейські займаються викриттям фактів співпраці з ворогом. Вже відпрацьовано причетність майже тисячі осіб до колабораційної, диверсійної діяльності, спрямованої проти України. 13 осіб уже затримано.

Спікер поліції повідомив також про стабілізаційні заходи та відновлення правопорядку у раніше окупованій частині Миколаївської області:

«Наразі забезпечено поліцейську присутність у 47 населених пунктах регіону, у тому числі у місті Снігурівка. Співробітники вибухотехнічної служби обстежили 25 гектарів території».

Для протидії диверсійним групам на деокупованій території Миколаївщини облаштовано 4 блокпости. Виявлено 23 особи, які співпрацювали з окупаційною владою. Слідчі вже задокументували на цій території 29 воєнних злочинів.

Підсумовуючи, Олексій Сергєєв озвучив попередні результати деокупаційних заходів, що здійснюються Нацполіцією на звільнених від ворога територіях Донецької, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей:

«Поліція забезпечила стабілізаційні заходи та відновлення правопорядку у 577 населених пунктах, відновлено роботу 15 підрозділів поліції, задокументовано 3559 воєнних злочинів, вилучено 33,3 тисячі вибухових предметів. Правоохоронці виявили тіла 991 цивільної людини».



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux