Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція відкрила 18 кримінальних проваджень щодо злочинів російських окупантів на Херсонщині
Опубліковано 17 листопада 2022 року о 11:11

Під удари ворога потрапили населені пункти Бериславського району. військові російської армії обстріляли з мінометів житлові квартали. Внаслідок обстрілів є поранені місцеві жителі, багато приватних домоволодінь непридатні для проживання. За минулу добу поліція відкрила 18 кримінальних проваджень щодо злочинів російських окупантів та їх поплічників на Херсонщині.

Після звільнення Херсона в поліцію надходять повідомлення про громадян, які співпрацювали з окупантами. Так, місцевий житель перевіряється на причетність до колабораційної діяльності. Є інформація, що чоловік з початку окупації міста співпрацював з російськими військовими, яким передавав відомості про місцевих мешканців з проукраїнською позицією. Чоловік пересувався на автомобілі з позначкою "Z" та агітував місцевих проти України.

Надійшло повідомлення про масоване замінування російськими військовими території сонячної станції у Білозерському районі, яка до початку війни була важливим елементом енергетичної безпеки громади. Під час окупації військові рф розграбували та пошкодили станцію, нині вона не працює і частина населення страждає через відсутність електроенергії і тепла. Після деокупації території працівники поки не можуть стати до роботи з відновлення діяльності станції і генерації такої потрібної зараз електроенергії. Територія замінована, але найближчим часом туди направляться спеціалісти для проведення перевірки території та розмінування.

Поліція відкрила кримінальні провадження у відношенні подружжя з Херсона щодо їх причетності до колабораційної діяльності. військові рф призначили зрадників на посади в правоохоронних органах на території Олешківської громади. колаборанти залякували місцевих жителів фізичною розправою та відбирали у людей автомобілі. Також є інформація, що колаборанти самовільно заселилися у будинок на території дачного кооперативу, де займаються крадіжками.

З смт Новотроїцьке та міста Нова Каховка надходять повідомлення про самовільне заселення російських військових у будинки й квартири місцевих. Окупанти змінюють замки та не допускають законних власників до їх помешкань.

З Каховського району надходять повідомлення про мародерство російськими військовими, які розграбовують будинки та вивозять майно на військовій техніці із маркуванням «Z».

В поліцію надійшло повідомлення, що ввечері у місті Олешки російські військові прибули за місцем проживання подружжя та силоміць забрали з дому чоловіка. Нині його місцеперебування невідоме.

Поліція Херсонщини працює над тим, щоб максимально задокументувати всі злочини, які були вчинені армією рф на території області. Відкрито кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України та ст.111-1 (Колабораційна діяльність) КК України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux