Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські допомогли жінці з дітьми, які стали жертвами домашнього насильства
Опубліковано 24 вересня 2024 року о 11:45

В Чорнобаївській громаді до поліції по допомогу звернулася 30-річна багатодітна жінка. Вона повідомила, що разом із п’ятьма дітьми втекла з дому. Співмешканець жінки вчиняє над нею домашнє насильство. В ситуації розбиралися поліцейський офіцер громади та працівники сектору протидії домашньому насильству.


Декілька днів тому до поліції надійшло повідомлення від схвильованої жінки, про те, що вона разом із дітьми втекла до посадки, бо її чоловік погрожує їм фізичною розправою. За вказаною адресою негайно виїхав поліцейський офіцер Чорнобаївської громади.


Приїхавши на місце виклику, правоохоронець забрав жінку з дітьми та привіз їх додому. Там на них вже чекала мобільна бригада соціально-психологічної допомоги Білозерської громади, до яких теж зателефонувала заявниця.


Вдома потерпіла розповіла, що її співмешканець періодично вчиняє домашнє насильство, принижує, кричить на неї, лається нецензурними словами у присутності дітей. За словами жінки, вона вже не витримує такого ставлення, тож утекла з дому. Крім цього родина перебуває на обліку як сім’я, яка опинилася в складних життєвих обставинах.


Поліцейський офіцер громади спільно з працівниками мобільної бригади поспілкувалися зі співмешканцем. Однак останній перебував у стані алкогольного сп’яніння, поводився агресивно та не захотів давати пояснення. Поліцейський провів із чоловіком профілактичну роботу, склав на нього протокол за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства» Кодексу України про адміністративні правопорушення та, провівши оцінку ризиків, винес терміновий заборонний припис, який передбачає заборону спілкування з цивільною дружиною у будь-який спосіб. Також 31-річний чоловік вже стоїть на обліку як кривдник.


Потім офіцер громади доправив потерпілу разом із п’ятьма дітьми до медичного закладу, де на них вже чекали працівники сектору протидії домашньому насильству Херсонського районного управління поліції. Лікарі оглянули всіх діток, адже найменшому з них всього 2 роки, та підтвердили, що з ними все добре. Після обстеження правоохоронці відвезли жінку з дітками до безпечного місця. Там потерпіла перебуватиме протягом певного часу та їй буде надана вся необхідна психологічна, соціальна та юридична допомога.


Начальниця сектору протидії домашньому насильству Олена Волкодав закликає:


- В жодному разі не замовчуйте випадки домашнього насильства. Якщо ви стали жертвою чи свідком такого явища, неодмінно повідомте про це до поліції. Таким чином можливо запобігти тяжким наслідкам для жертви, а також притягти кривдника до відповідальності. Поліцейські допоможуть всім у будь-якій ситуації.


Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux