Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині шахраї ошукали громадян на 36 тисяч гривень
Опубліковано 24 вересня 2024 року о 14:07

Жительці Білозерської громади зателефонував невідомий, представився її онуком та попросив переслати йому терміново гроші, бо потрапив у дорожньо-транспортну пригоду й пошкодив чужу машини. Заявниця запанікувала і перевела на рахунок незнайомця 10 тисяч гривень. За деякий час нібито родич знову подзвонив із проханням перекинути йому ще 15 тисяч гривень. В подальшому жінка дізналася, що її онук в ДТП не потрапляв, а гроші вона перерахувала шахраю.


Чоловіку з Антонівки у месенджері надійшло повідомлення від знайомої, яка просила гроші в борг. Не перевіривши інформацію, потерпілий перерахував зловмисниці 5 тисяч гривень. Згодом заявник дізнався, що сторінку його подруги у соціальній мережі «взламали» шахраї та аналогічні повідомлення надсилали всім підписникам.


Правоохоронці вкотре наголошують: перш, ніж переказувати гроші будь-кому, ретельно перевірте інформацію. Шахраї можуть представитися будь-ким. Тож самі перетелефонуйте людині на знайомий вам номер або іншим родичам, аби переконатися, чи дійсно потрібна допомога.


Мешканець Бериславського району втратив гроші під час купівлі товару у мережі Інтернет. Чоловік на сервісі оголошень замовив мопед і домовився з продавцем про передоплату. Кількома платежами він скинув псевдопродавцю понад 6 тисяч гривень, після чого оголошення з сайту зникло і продавець перестав виходити на зв'язок.


Шановні громадяни! Ніколи не перераховуйте гроші за товар наперед, а обирайте завжди післясплату. За це передбачена комісія, але так ви матимете можливість перевірити товар на справність та якість, а вже опісля оплатити його. Під час купівлі транспортних засобів оплату здійснюйте тільки при особистій зустрічі з продавцем, щоб ви могли самі перевірити технічний стан транспорту та документацію.


За усіма фактами працівники поліції розпочали провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.


Якщо ви стали жертвою шахраїв, необхідно звернутись до найближчого відділу поліції або зателефонувати на лінію «102». Будьте обачними, не дайте себе ошукати!


Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux