Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині повідомлено про підозру в колабораціонізмі "директорові" ринку
Опубліковано 06 лютого 2023 року о 14:40

Під час тимчасової окупації обласного центру 65-річний чоловік добровільно погодився зайняти посаду "директора" "Центрального ринку" та організував роботу комунального підприємства за економічними стандартами країни-агресора. За свої протиправні діяння чоловік може потрапити за грати на 5 років. 


В ході проведення заходів із документування злочинів проти основ національної безпеки України працівники слідчого управління поліції Херсонщини встановили, що під час тимчасової окупації представники незаконно створеної окупаційної адміністрації створили в Херсоні підприємство "Центральний ринок". "Директором" торгівельної організації наприкінці червня минулого року добровільно погодився стати 65-річний місцевий мешканець. Приступивши до виконання обов’язків, "керівник" ринку почав всіляко впроваджувати ведення господарської діяльності підприємства за економічними стандартами країни-агресора. Зловмисник зареєстрував підприємство в незаконно створеній податковій інспекції та відкрив рахунки в одному з російських банків, змушував торговців сплачувати за оренду місць та вести торговельну діяльність виключно в російських рублях. Податки підприємство також сплачувало в російській валюті на рахунки окупантів.

Слідчі кваліфікували протиправні діяння правопорушника як провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора. Наразі за процесуального керівництва обласної прокуратури триває провадження за ч.4 ст.111-1 Кримінального кодексу України "Колабораційна діяльність". Нині фігуранту заочно повідомлено про підозру в скоєнні злочину. Санкція статті передбачає покарання в виді штрафу в розмірі до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

Зазначимо, що підозрюваний вже не вперше порушує законодавство. Ще до початку збройної агресії росії проти України слідчі направили на розгляд суду обвинувальний акт щодо вимагання та отримання фігурантом неправомірної вигоди.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux