Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині в результаті російської агресії дві людини загинули та тринадцять поранено, серед них – шість медиків: поліція фіксує наслідки
Опубліковано 06 жовтня 2024 року о 10:49

російські війська продовжують підступні атаки – завдають ударів по громадах Бериславського та Херсонського районів, намагаються знищити об’єкти інфраструктури, житловий фонд, автотранспорт та завдати якомога більшої шкоди мирним жителям. Минулої доби по населених пунктах ворог гатив із мінометів, артилерії та БпЛА.


Під вогневим ураженням армії рф перебували Херсон, Антонівка, Садове, Велетенське, Станіслав, Придніпровське, Надеждівка, Дніпровське, Берислав, Нововоронцовка, Милове та Зміївка.


В результаті обстрілів пошкоджено 12 об’єктів: багатоповерховий та два приватні будинки, маршрутний автобус, п’ять автомобілів, із них два спецтранспорти «швидкої допомоги», та дві господарські споруди.


У Станіславі в результаті артилерійського обстрілу постраждала 71-річна місцева жителька. Жінка отримала контузію, вибухову та черепно-мозкову травми, медики надали їй допомогу на місці. Снарядами пошкоджено приватний будинок.


російські війська не припиняють щоденні обстріли з різних видів озброєння обласного центру. Вранці внаслідок ворожого артилерійського удару у Дніпровському районі пошкоджень зазнав приватний будинок. Вдень у тому ж районі міста росіяни скинули вибухівку з дрона на автомобіль. Постраждало четверо місцевих мешканців: двоє чоловіків віком 54 та 60 років, а також двоє жінок 68 та 78 років. У людей діагностували мінно-вибухові, черепно-мозкові травми та уламкові поранення різних частин тіла, всіх госпіталізували. Ввечері окупанти атакували безпілотником ще один цивільний автомобіль, на щастя, люди не постраждали.


По житлових кварталах Центрального району міста війська рф також били з артилерії, снарядами пошкоджено багатоквартирний будинок.


Протягом дня росіяни атакували з БпЛА і передмістя Херсона – Антонівку. Вдень окупанти скинули вибухівку з дрона на громадський транспорт. На момент прильоту в салоні перебували пасажири, на щастя, ніхто з них не постраждав. В автобусі вибуховою хвилею пошкоджені вікна.


Ввечері окупанти дроном-камікадзе атакували цивільний автомобіль. Поранення отримав 59-ріний водій. Медики діагностували в нього вибухову та черепно-мозкову травми, контузію, уламкові поранення передпліччя та ніг. Ворожим артилерійським обстрілом пошкоджено господарську споруду.

Також в Антонівці внаслідок детонування ворожого вибухового предмету загинув 68-річний чоловік.


Поліція закликає жителів Херсона уникати місць підвищеного ризику: парків, узбіч доріг, берегової лінії та пошкоджених обстрілами будівель, а у разі виявлення підозрілих предметів негайно звертатися за номерами «101» або «102».


Ворожі війська здійснили комбінований обстріл Велетенського. Внаслідок артилерійського удару поранення не сумісні з життям отримав 55-річний чоловік. Також постраждала 49-річна місцева жителька. Медики діагностували в неї вибухову травму та переломи кінцівок.


Ворог цинічно атакував із БпЛА два автомобілі швидкої допомоги, які прибули на виклик. В результаті ударів отримали поранення шестеро медиків: п’ять чоловіків віком від 57 до 63 років та 21-річна жінка. У всіх вибухові травми та контузії. Транспортні засоби зазнали пошкоджень. Постраждалих із місця атаки евакуювали бійці спецпідрозділу поліції, наразі загрози їх життю немає.


У Надежцівці та Миловому атаки ворожих БпЛА призвели до пошкоджень приватного будинку та господарської споруди.


З мінометів ворог атакував Садове, Придніпровське та Берислав, на щастя, з людей ніхто не постраждав.


По медичну допомогу звернулися двоє жительок Білозерки, які постраждали внаслідок обстрілів військ країни-агресора за кілька днів до того. У жінок діагностували мінно-вибухові травми та струс головного мозку.


На місцях російських атак працювали всі профільні служби, які ліквідовували та документували наслідки обстрілів.


За минулу добу поліція відреагувала на 207 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 9 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.


Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux