Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині внаслідок російських обстрілів пошкоджено 26 житлових будинків та поранено п’ятьох людей: поліція фіксує наслідки
Опубліковано 07 жовтня 2024 року о 10:07

російські агресори вкотре атакували цивільну інфраструктуру Херсонського та Бериславського районів з артилерії, реактивних систем залпового вогню та БпЛА. Ворог підступно бив по житловій забудові та громадському транспорту.

Під вогневим ураженням армії рф перебували Херсон, Антонівка, Понятівка, Станіслав, Садове, Зеленівка, Придніпровське, Олександрівка, Гончарне, Широка Балка, Степанівка та Милове.

Поліція зафіксувала пошкодження 35 об’єктів: багатоквартирного та 25 приватних будинків, п’яти автомобілів, об’єкта критичної інфраструктури, газопроводу, автобуса і гаража.

Зранку російські військові скинули вибухівку з БпЛА на маршрутний автобус поблизу Орлового. Внаслідок удару постраждала 50-річна пасажирка. У неї діагностували вибухову та черепно-мозкову травми, контузію й уламкові поранення ніг. У транспортному засобі пошкоджені колеса.

У Станіславі внаслідок атаки безпілотника постраждали двоє чоловіків віком 28 та 53 роки. У них діагностували контузії, вибухові й черепно-мозкові травми. Пошкоджень зазнали два приватні будинки та автомобіль.

російські військові били FPV-дронами по Олександрівці, Антонівці та прибережній частині Дніпровського району Херсона. Внаслідок удару пошкоджено автомобіль ритуальної служби.

Через скиди вибухівок із БпЛА пошкоджено два приватні будинки в Антонівці, один – у Гончарному та автомобіль у Миловому.

У Зеленівці артилерійським вогнем пошкоджено приватний будинок.

Уночі війська рф із реактивних систем залпового вогню обстріляли житлові квартали Степанівки. У селі пошкоджено багатоквартирний та 14 приватних будинків, газопровід і гараж.

У Дніпровському районі Херсона окупанти скинули вибуховий пристрій із дрона на подвір’я приватного будинку. Отримав поранення 64-річний чоловік, якого доправили до лікарні з уламковими пораненнями грудної клітини та передпліччя. Через атаки БпЛА пошкоджено приватний будинок і два автомобілі.

Після обіду війська рф гатили по приватному сектору района з артилерії. 62-річний чоловік отримав вибухову та черепно-мозкову травми, контузію й уламкове поранення стегна. Пошкоджено чотири житлові будинки.

Усі служби оперативно доєднувалися до ліквідації наслідків ворожих обстрілів, поліція збирала докази воєнних злочинів військових рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 213 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 7 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux