Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Нацполіція продовжує реалізацію проєкту «Поліцейський офіцер громади» у прифронтових областях України
Опубліковано 02 вересня 2024 року о 14:00

В рамках міжнародної співпраці правоохоронці отримали від Фонду «Партнерство за сильну Україну» дев'ять службових автомобілів MITSUBISHI L200 для поліцейських офіцерів громад Харківщини, Сумщини та Херсонщини, а також мікроавтобус PEUGEOT BOXER для потреб херсонських патрульних поліцейських.

Відтепер у правоохоронців з'явилась можливість закривати ще більше потреб громадян, зокрема гуманітарних.

У заході з нагоди передачі транспортних засобів взяли участь начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції Максим Ахрамєєв, начальник управління міжнародних відносин Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Володимир Шерстньов, а також представники Департаменту патрульної поліції та Головних управлінь Нацполіції в областях.

Начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції Максим Ахрамєєв подякував представникам фонду за посильну допомогу та зазначив, що в умовах непростого сьогодення транспортні засоби є критично необхідним ресурсом:

«Сьогодні службові автомобілі отримують поліцейські офіцери громад, які несуть службу в прикордонних та прифронтових регіонах нашої держави, а саме в Харківській, Сумській та Херсонській областях. В цих громадах населення гостро потребує швидкого реагування поліцейських, їхньої допомоги у вирішенні гуманітарних питань чи евакуації, адже в умовах воєнного стану функції поліції виходять далеко за межі звичних. До всього, на наші автомобілі "полюють" з метою знищення військові рф. Тож ми дуже вдячні партнерам за розуміння реалій служби українських поліцейських та постійну підтримку».

Директорка проєкту «Відновлення» Фонду «Партнерство за сильну Україну» Ірина Тушницька зазначила, що успішна реалізація проєкту відбувається завдяки прагненню Національної поліції та Міністерства внутрішніх справ до якісних змін та бажанню налагоджувати свою роботу безпосередньо в прифронтових громадах:

«Наразі ми маємо три пілотні громади – це Охтирська, Ізюмська та Великоолексадрівська, але я впевнена, що наш проєкт буде масштабуватися, адже ми бачимо результат. Наша діяльність насамперед спрямована на встановлення діалогу між різними гілками суспільства в громадах. Друга частина нашої роботи пов’язана саме з технічним забезпеченням, це - автомобілі, камери відеоспостереження, облаштування відділків для поліцейських офіцерів тощо. Дякуємо нашим пілотним громадам за те, що ви там стоїте, завдяки в тому числі й вам, ми можемо тут працювати, співпрацювати та думати про майбутнє».

Ключі від автомобілів поліцейським вручили представники Фонду «Партнерство за сильну Україну» Ірина Тушницька та Астріт Істрефі, а також другий секретар з політичних питань Посольства Королівства Нідерландів у Києві Даро Емад Накшбанде та офіцер зв'язку поліції Північних країн Посольства Фінляндії в Україні.

Після офіційної передачі транспортних засобів керівництво НПУ та представники ПФСУ разом з його фінансовими партнерами провели круглий стіл. Учасники заходу обговорили ключові аспекти подальшої реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» та стратегію реагування Національної поліції на виклики громадян на деокупованих та прифронтових територіях, а також визначили конкретні потреби поліцейських задля підвищення ефективності в підтримці безпеки та порядку в умовах воєнного стану.

Департамент комунікації 

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux