Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Понад 20 тисяч кримінальних проваджень та викриття 9 організованих злочинних груп - такі результати роботи поліції Херсонщини за 9 місяців
Опубліковано 12 жовтня 2021 року о 16:02

150914 – саме стільки заяв та повідомлень надійшло до підрозділів поліції Херсонщини за 9 місяців, 20636 звернень містили ознаки кримінальних правопорушень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року, у Херсонській області на 3% сталося менше тяжких та особливо тяжких злочинів, процес розкриття і розслідування яких контролюється керівництвом ГУНП. На 11% зменшилася кількість вчинених умисних вбивств (усі 31 умисні вбивства  розкриті). На 3% зменшилась кількість вчинення тяжких тілесних ушкоджень. Понад у два рази сталося менше розбійних нападів – 16, минулого року їх було зареєстровано 38.

Позитивні результати роботи показали поліцейські у сфері розкриття майнових злочинів, які мають найбільший суспільний резонанс. Відмічається зменшення кількості пограбувань – 115 у порівнянні за 159 минулого року. Сталося менше крадіжок – 3463, минулого року сталося 4707 крадіжок.

Поліція відкрила 114 кримінальних проваджень, пов’язаних із незаконним обігом зброї. Із незаконного обігу вилучено гвинтівки, бойові карабіни, пістолети та револьвери, автомати, обрізи різних видів, саморобну зброю, майже 6000  одиниць патронів, 65 гранат, понад 10 кг вибухової речовини та порохові заряди. 

За 9 місяців працівники поліції встановили місцезнаходження 173 безвісно зниклих громадян, розшукали та повернули додому 552 неповнолітніх, які з різних причин залишили свої домівки.

Виявлено 537 кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів. Викрито 134 факти збуту наркотичних речовин. Наркозбувачам оголошено 83 підозри. Із незаконного обігу вилучено майже 95 кг  наркотичних засобів.

Поліцейські припинили діяльність кількох організованих груп та злочинних організацій. Це результат копіткої роботи оперативних підрозділів. Так, закінчено 9 кримінальних проваджень відносно організованих злочинних груп, які направлені до суду. Виявлено 31 особу, яка у складі ОЗГ вчинила 62 злочини, з них 58 - тяжкі та особливо тяжкі злочини, встановлено місцезнаходження та затримано 258 злочинців, які намагалися уникнути покарання.

Поліцейські викрили 64 кримінальні корупційні правопорушення. По 61 справі розслідування вже закінчено та обвинувальні акти направлені до суду. Сума матеріальних збитків від кримінальних корупційних правопорушень складає понад 21 мільйон гривень. На майно зловмисників накладено арешт на понад 16 мільйонів гривень.

Поліція постійно проводила заходи, спрямовані на профілактику аварійності на автошляхах області та зниження тяжкості її наслідків, особливо під час курортного сезону. Завдяки вжитими заходам досягнуто зменшення кількості ДТП з постраждалими. Якщо в минулому році зафіксовано 539 таких ДТП з 613 травмованими та 95 загиблими громадянами, то у цьому році цифра дорівнює 502 ДТП з 610 травмованими та 76 загиблими. Всього за 9 місяців в області сталося 2751 ДТП.

За словами начальника обласної поліції Олександра Прокудіна, поліцейські реагують на всі виклики, особливо, що стосуються безпекового простору. На досягнутому правоохоронці Херсонщини не зупинятимуться й надалі з відповідальністю перед суспільством протидіятимуть злочинності задля безпеки жителів і гостей області.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux