Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Троє жителів Херсонщини втратили 60 тисяч гривень через телефонних шахраїв
Опубліковано 10 січня 2020 року о 15:55

Упродовж кількох днів двоє херсонців та одна жителька міста Нова Каховки стали жертвами поширеної схеми телефонного шахрайства: «Ваш родич в поліції, потрібні гроші!».  

Потерпілим телефонували псевдополіцейські і розповідали, що син чи донька заявників скоїли ДТП і постраждала людина. За не притягнення до відповідальності, аферисти вимагали різні суми грошей. Жителька Нової Каховки перерахувала на рахунок шахрая 33 тисячі гривень. Літня херсонка за «звільнення» сина віддала шахраю 23 тисячі гривень, ще один житель міста втратив таким чином 4 тисячі гривень.  

В усіх випадках потерпілі спочатку віддавали або перераховували кошти шахраям, а лише потім телефонували рідним. При цьому, вони не дізнавались ніяких даних псевдоправоохоронців, ні у якому відділенні поліції знаходиться їх син чи донька.

Як правило, в організації телефонних махінацій беруть участь кілька зловмисників. Їх мета – змусити людину віддати гроші "добровільно". Тобто, передати гроші посереднику або перевести кошти на вказаний рахунок. Зазвичай, злочинці відключають і викидають мобільні телефони після отримання грошей.

Шановні громадяни! Намагайтеся опанувати своє хвилювання і не виконувати вимог незнайомців:

- варто подзвонити своєму родичу, який, можливо, потрапив у складну ситуацію. Якщо ж він не відповідає, передзвоніть на номер того, хто вам телефонував, з’ясуйте особисті дані людини, у якому відділі чи відділенні поліції знаходиться ваш родич;

- обов’язково передзвоніть до чергової частини, яку вам назвали, щоб пересвідчитись у достовірності інформації;

- попросіть час на обдумування. Зазвичай, шахраям не вигідно довго чекати, адже тоді ви починаєте мислити критично і можете самостійно зателефонувати до поліції.

Шановні громадяни! Якщо вам телефонують люди, які представляються працівниками поліції або інших правоохоронних структур і вимагають за щось гроші, не вірте їм і одразу набирайте номер “102”. Також попередьте своїх родичів і знайомих про можливі випадки шахрайства. Переконайте їх ні в якому разі не довіряти незнайомим людям, а тим більше, не віддавати і не перераховувати нікому гроші.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux