Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція документує наслідки ворожої атаки на Херсон: пошкоджені лікарня, освітній заклад, будівля Червоного Хреста та центр реабілітації дітей з інвалідністю
Опубліковано 16 січня 2023 року о 11:39

російські війська вкотре атакували Херсонську область з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів та танків. Внаслідок ворожих ударів найбільше постраждали населені пункти Херсонського та Бериславського районів. Житлові квартали обласного центру зазнали масованого обстрілу з лівого берега Дніпра. У місті снарядами пошкоджені об’єкт критичної інфраструктури, завод, медичний та освітній заклади, центр реабілітації дітей з інвалідністю, багатоквартирні та приватні будинки, будівля, де розташовувався Червоний Хрест. 

У мікрорайоні Корабел через обстріли сталися займання приватних будинків та складів. На жаль, внаслідок ворожих атак є загиблі та поранені мирні жителі (у людей травматичні ампутації кінцівок, відкриті переломи, мінно-вибухові травми та осколкові поранення). На місцях трагедій працювали поліцейські та всі екстрені служби, допомагали постраждалим, проводили огляд місць подій, вилучали уламки снарядів та документували злочини. У лікарні міста помер 52-річний житель с.Львове, який наприкінці грудня минулого року потрапив під ворожий обстріл та отримав відкриту черепно-мозкову травму. За минулі дві доби поліція відкрила 17 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських окупантів на Херсонщині.

З тимчасово окупованого міста Гола Пристань надійшло повідомлення, що наприкінці листопада минулого року російські військові завдали вогнепального поранення 30-річному місцевому жителю, який згодом помер. Його співмешканку військові рф вбили на місці.

На ворожому вибуховому пристрої підірвалися двоє жителів Великоолександрівської громади. Попередньо встановлено, що 52-річний чоловік разом зі своїм 36-річним зятем на автомобілі рухались по трасі в сторону с.Борозенське. По дорозі чоловіки зупинились та пішли пішки оглядати стан поля, внаслідок чого підірвались на вибуховому пристрої. Старший чоловік загинув на місці, 36-річний потерпілий помер дорогою в лікарню.

Поліція вкотре нагадує, що наразі заборонено відвідувати ліси, поля, прибережні зони, оскільки ще тривають роботи по розмінуванню територій і мінна небезпека дуже висока. Відвідування заборонених зон призводить до трагічних та непоправних наслідків.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux