Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція відкрила 23 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів російських окупантів на Херсонщині
Опубліковано 14 січня 2023 року о 11:37

Війська рф з артилерії, мінометів та РСЗВ атакували громади Бериславського та Херсонського районів, житлові квартали міста Берислав, Херсон та передмістя. Пошкоджено комунальні автобуси на території автотранспортного підприємства, тепличний комбінат, будівлю асфальтобетонного заводу, заклад освіти, багатоквартирні та приватні будинки. Внаслідок ворожої атаки частина обласного центру була знеструмлена. Є поранені місцеві жителі. За минулу добу поліція відкрила 23 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів російських окупантів на Херсонщині.

Поліція встановлює місцезнаходження 18-річного жителя смт Брилівка, якого наприкінці липня минулого року з власної оселі викрали військові рф.

Під час проведення стабілізаційних заходів у Херсоні поліцейські встановили особу жінки, причетної до колабораційної діяльності. 44-річна жителька міста у період окупації співпрацювала з новопризначеним керівником захопленого ВНЗ і обіймала посаду завідувачки гуртожитку. Перед деокупацією зрадниця виїхала на непідконтрольну Україні територію.

У тому ж виші викрито ще одного зрадника, якого окупаційна влада призначила деканом факультету. Перед деокупацією він втік на непідконтрольну Україні територію.

На причетність до колабораційної діяльності перевіряється житель с.Біляївка Бериславського району. За свідченнями місцевих жителів, їх односелець під час окупації населеного пункту перейшов на бік ворога, співпрацював з військовими рф та разом з ними вчиняв злочини.

Викрито колаборантку на території с.Новоолександрівка Бериславського району. Встановлено, що у період окупації населеного пункту 45-річна місцева жителька активно підтримувала окупаційну владу, висловлювала антиукраїнську позицію, агітувала односельців за приєднання України до росії, а також допомагала окупантам у розселенні та орієнтувала їх на місцевості.

Надійшло повідомлення з тимчасово окупованого смт Іванівка, що російські військові погрожують місцевій підприємиці та примушують її перереєструвати магазин за російськими стандартами.

З тимчасово окупованого Генічеського району надійшло повідомлення, що військовослужбовці рф захопили сільськогосподарське підприємство та привласнили все майно: автотранспорт, трактори, комбайни, причепи, різноманітну техніку, сільськогосподарську продукцію (ячмінь, пшеницю, сою, соняшник). Збиток від втрати обладнання власник оцінив у понад 82 мільйони гривень.

Надійшло повідомлення з тимчасово окупованого Скадовського району, що представники злочинної влади тиснуть на працівників фермерського господарства, погрожують їм у разі відмови від співпраці. Російські військові почали розграбовувати господарство, заволоділи трьома екскаваторами та 200 тоннами пшениці. Також відомо, що на території села окупанти облаштували дві катівні.

За усіма фактами російської агресії проти мирного населення правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux