Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція фіксує наслідки чергових російських обстрілів Херсонщини: одна людина загинула та 19 поранено, серед них – неповнолітня, двоє поліцейських та четверо рятувальників
Опубліковано 15 серпня 2024 року о 10:11

російські нелюди вкотре атакували цивільну інфраструктуру Бериславського та Херсонського районів із артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню та БпЛА.

Від комбінованих обстрілів противника потерпали Херсон, Антонівка, Станіслав, Софіївка, Микільське, Придніпровське, Садове, Зимівник, Сонячне, Берислав, Зміївка, Михайлівка та Червоний Маяк.

Внаслідок російських атак пошкоджено 29 об’єктів: 16 приватних будинків, чотири цивільні автомобілі, службовий автомобіль поліції, об’єкти критичної інфраструктури, будівлю майстерні, два гаражі та стільки ж господарських споруд.

військові рф із артилерії обстріляли Берислав, внаслідок чого виникла пожежа та постраждав 51-річний чоловік. Він отримав термічні опіки обличчя, голови, тулуба, рук та ніг, його стан тяжкий.

російські війська скинули вибухівку з безпілотника на Червоний Маяк, звідти до лікарні доправили 69-річну жінку з вибуховою травмою та уламковим пораненням ноги.

У Станіславі російські військові вдарили дроном типу «FPV» по працівникам місцевої пожежної охорони, які працювали над ліквідацією наслідків попередніх ворожих ударів БпЛА по житлових будинках та господарчих спорудах. Постраждали четверо рятувальників, вони отримали контузії та вибухові травми. Значних пошкоджень зазнав спецавтомобіль.

Артилерійськими обстрілами пошкоджено два приватні будинки у Софіївці та Садовому, автомобіль та трактор – у Микільському.

З самого ранку і вдень росіяни масовано били по Херсону і передмістях.

У Антонівці внаслідок ранкових дронових ударів та артилерійського обстрілу пошкоджено щонайменше 11 приватних будинків, два гаражі, службовий автомобіль поліції та постраждали двоє херсонських патрульних поліцейських віком 30 та 33 роки, в обох контузії та садна. Також через влучання ворожих снарядів у будинки та на подвір’я отримали поранення 15-річна дівчина та сім дорослих віком від 39 до 62 років. У людей вибухові та черепно-мозкові травми, контузії й уламкові поранення різних частин тіла.

Вдень атаки по Антонівці поновилися. російські військові цілеспрямовано скинули вибухівку з дрона на людей, які перебували на вулиці. Загинув 58-річний чоловік, ще двоє отримали поранення: у 61-річного чоловіка вибухова та черепно-мозкова травми, 75-річний містянин дістав уламкове поранення ноги. По населеному пункту вдарили і з міномета, поранено 51-річного чоловіка. Це черговий акт терору від росіян, які вміють воювати лише з цивільними.

Ввечері загарбницька армія вдарила з реактивних систем залпового вогню по Зимівнику. У селищі пошкоджено приватний будинок, на щастя, обійшлося без постраждалих.

Вночі російські війська били з артилерії по мікрорайону «Шуменський» міста Херсон, там пошкоджено будівлю майстерні. Вдень завдавали артилерійських ударів по прибережній зоні Дніпровського району, пошкоджень зазнав автомобіль.

російські БпЛА атакували об'єкти критичної інфраструктури в обласному центрі та навколишніх населених пунктах, що призвело до пошкодження обладнання.

На місцях російських атак працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 401 заяву і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 16 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux