Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Видав наказ вивозити зерно з окупованого міста: засудженому гауляйтеру окупованої Херсонщини правоохоронці повідомили про ще одну підозру
Опубліковано 15 серпня 2024 року о 11:18

Восени минулого року так званий «губернатор» окупаційної адміністрації херсонської області був заочно засуджений до 15 років позбавлення волі за вчинення низки злочинів. Нині поліцейські зібрали докази його причетності й до вчинення воєнного злочину – надання наказу на вивезення збіжжя з окупованого Херсона. Наразі зловмиснику заочно повідомлено про підозру.

Як розповів заступник начальника обласного главку поліції Херсонщини Микола Вербицький, за оперативного супроводу працівників управління карного розшуку слідчі розпочали кримінальне провадження щодо вчинення воєнного злочину так званим «губернатором» окупаційної адміністрації херсонської області. Так, поліцейські встановили, що у вересні 2022 року згідно з розпорядженням гауляйтера окупанти захопили територію ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів», де зберігалося понад 30 тисяч тонн зерна та зернових виробів. На підприємстві була введена тимчасова окупаційна адміністрація. А наступного місяця так званий «губернатор» видав розпорядження про вивезення зернових культур, які знаходились на території підприємства та належали на праві приватної власності різним суб’єктам господарської діяльності. Загалом із використанням трьох барж окупантами на лівобережжя Дніпра було вивезено майже три тисячі тонн ячменю, які належали українському та іноземному підприємствам. Загальна вартість завданих власникам збитків на той час становила майже 15 мільйонів гривень.

Слідчі кваліфікували незаконні дії так званого «губернатора» як віддання наказу про вчинення інших порушень законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами. Нині обласна прокуратура повідомила йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років. Зазначимо, що фігурант, який наразі перебуває на лівобережжі окупованої Херсонщини, минулоріч був засуджений до 15 років ув’язнення за колабораційну діяльність, виправдовування збройної агресії рф та державну зраду.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux