Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція відкрила 25 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військових рф та їх поплічників на Херсонщині
Опубліковано 10 січня 2023 року о 10:42

російські війська знищують цивільну інфраструктуру Херсонської області і гатять по мирному населенню. Окупанти вкотре обстріляли з РСЗВ, мінометів та артилерії Херсонський та Бериславський райони, там фіксують пошкодження та руйнування житлових будинків, механічної бази, є поранені.

армія рф накрила вогнем передмістя Херсона, там прогриміли потужні вибухи, люди залишилися без житла, на місцях виникали пожежі, були повідомлення про загибель домашніх тварин.

В обласному центрі снаряд прилетів на об'єкт критичної інфраструктури, внаслідок чого спалахнула пожежа, також пошкоджені квартири у багатоповерхівках, адміністративна будівля, приватні будинки, автомобілі. Під час ворожого обстрілу біля пл. Перемоги загинув чоловік, 71-річна жінка отримала по

ранення. За минулу добу поліція відкрила 25 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військових рф на Херсонщині.

У Бериславському районі на ворожій міні підірвався 70-річний чоловік. Встановлено, що в полі біля с.Тараса Шевченка він збирав гілки й сухостій для опалення будинку та наступив на міну. Нині потерпілий в лікарні, у нього мінно-вибухова травма, поранення грудної клітини та перелом ноги.

Під час проведення стабілізаційних заходів у с.Комишани, с.Приозерне та смт Білозерка працівники поліції встановили особи чотирьох підозрюваних у колабораційній діяльності, які після незаконної реорганізації медичного закладу продовжили співпрацювати з окупаційною владою та отримували заробітну плату в рублях.

На причетність до колабораційної діяльності перевіряється керівник дитячо-юнацького клубу, який у період окупації Херсона здійснював діяльність закладу за стандартами країни-агресора.

Під час проведення стабілізаційних заходів у Херсоні викрито подружжя, яке активно підтримувало окупаційну владу та закликало містян голосувати на псевдореферендумі за приєднання Херсона до складу рф.

Викрито колаборанта у с.Любимівка Бериславського району. Попередньо встановлено, що у період окупації населеного пункту військовими рф 63-річний місцевий житель здійснював підприємницьку діяльність разом з представниками злочинної влади та активно сприяв загарбникам.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux