Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції Херсонщини завершили досудове розслідування воєнних злочинів двох керівників окупаційної влади в Новій Каховці
Опубліковано 09 січня 2023 року о 13:55

Підозрюваними є двоє 58-річних чоловіків. Один із них - житель м. Київ, якого окупаційна влада призначила на посаду голови незаконно сформованої «Новокаховської військово-цивільної адміністрації». Інший - житель м. Донецьк, який займає посаду так званого «радника голови ДНР» у м. Нова Каховка та керує незаконним збройним формуванням. Слідчими поліції Херсонщини їм заочно було двічі повідомлено про підозру в вчиненні злочинів за порушення законів та звичаїв війни за попередньою змовою групою осіб щодо протиправних дій відносно цивільного населення. Наразі досудове розслідування завершено та обвинувальний акт скерований до суду. Обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

В ході документування воєнних злочинів армії рф на Херсонщині працівники слідчого управління обласного главку поліції встановили, що двоє керівників окупаційної влади м. Нова Каховка навесні минулого року спільно прийняли рішення про незаконне затримання місцевого журналіста з проукраїнською позицією та міського голови м. Таврійськ, який відмовився співпрацювати з окупаційною владою.

Як розповів заступник начальника слідчого управління поліції Херсонщини Чермен Тускаєв, слідчі з’ясували, що за наказом зловмисників військові рф в березні місяці спочатку затримали представника ЗМІ. Через кілька тижнів був незаконно ув’язнений мер Таврійська. Обох потерпілих по кілька днів тримали в холодному підвальному приміщені прикутими кайданками до батареї. Їм не давали їжі та води.

Фігурантам за обома фактами заочно було повідомлено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.1 ст.438 Кримінального кодексу України. Тобто віддання наказу на вчинення інших порушень законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт затверджений обласною прокуратурою та направлений на розгляд суду. Обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux