Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція відкрила 43 кримінальні провадження щодо воєнних злочинів російських військових та їх поплічників на Херсонщині
Опубліковано 26 вересня 2022 року о 11:12

За останні дві доби російська армія вкотре обстріляла Бериславський район, найбільше ворожих снарядів випустили по селам Високопільської територіальної громади. Є поранені, пошкоджені або зруйновані будинки та господарські споруди. Поліція відкрила 43 кримінальні провадження щодо воєнних злочинів російських військових та їх поплічників на Херсонщині. 

У тимчасово окупованому Херсоні озброєні представники силових структур рф силоміць захопили будівлі Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, а також привласнили товаро-матеріальні цінності й 8 одиниць транспортних засобів. В адміністративному приміщенні нині розміщується незаконно створена організація окупаційної влади. 

  

У смт Верхній Рогачик директор місцевої лікарні за силової підтримки озброєних російських військових заволоділи електронним підписом керівника центру первинної медико-санітарної допомоги та ключами від усіх службових приміщень центру. Таким чином колаборантка встановила свій контроль над обома медичними закладами. Крім того, вона звільнила з роботи тих, хто не погодився з нею на співпрацю.

У місті Каховка окупанти утримують громадянина Молдови, який займався вантажними перевезеннями. Після повномасштабного вторгнення росії на територію України іноземець виконував замовлення на власному вантажному автомобілі. У Каховці його зупинили російські військові та відкрили вогонь по автомобілю. Окупанти відібрали у водія особисті речі та транспортний засіб, який перебуває під контролем бойовиків рф. Водія окупанти не відпускають, є загроза його здоров’ю та життю.

Російські військовослужбовці викрали чотирьох жителів області, серед них є староста селища та лікар. Нині місцеперебування людей невідоме.

У Генічеському районі директор та весь педагогічний колектив ліцею перейшли на бік ворога й активно співпрацюють із представниками окупаційної влади. Нині заклад працює за освітніми програмами та відповідно до стандартів шкільної освіти країни-агресора. 

Скоєні військовими рф злочини ретельно документуються. Слідчі підрозділи поліції відкрили кримінальні  провадження за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux