Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція встановила особи понад 150 колаборантів, які сприяли проведенню т.зв. «референдуму» на Херсонщині
Опубліковано 26 вересня 2022 року о 13:17

Поліція встановила особи понад 150 колаборантів, які пішли на співпрацю з ворогом та сприяли проведенню на території Херсонської області  псевдореферендуму  про вступ до рф. 

За останні кілька днів з тимчасово окупованих територій надходила інформація від громадян, що місцеві колаборанти у супроводі російських військових погрожували людям зброєю, залякували та примушували їх взяти участь у так званому «референдумі». Якщо у квартирі ніхто не відчиняв, військові вибивали двері. Зафіксовано масові випадки, коли людей, які  висловилися проти приєднання до росії,  військові рф  вивозили у невідомому напрямку. 

поліція встановила особи понад 150 колаборантів, які сприяли проведенню т.зв. «референдуму» на херсонщині

В одному з селищ Генічеського району зрадники з числа місцевих жителів з нагоди «референдуму» організували концерт для школярів, під час якого дітям розмальовували обличчя триколором та роздавали прапори рф.

У Херсоні поліцейські встановили особи 72-х членів так званих "двк" та "твк" з числа місцевих мешканців, які добровільно зайняли посади так званих  голів виборчих дільниць, їх заступників та членів виборчих комісій. У с.Чорнобаївка встановлено особи 14 колаборантів, які сприяли проведенню «референдуму».

У місті Каховка та Каховському районі 28 місцевих жителів добровільно зайняли посади так званих  голів виборчих дільниць, їх заступників та членів виборчих комісій.

Також поліцейські встановили, що у місті Каховка місцева колаборантка, яка керує комунальним підприємством, змушувала працівників комунальної служби голосувати на референдумі. У разі відмови зрадниця погрожувала людям звільненням з роботи. 

У Скадовську поліція встановила особи 15 членів так званих двк та твк  з числа місцевих мешканців, які співпрацюють з окупаційною владою та добровільно зайняли посади так званих  голів виборчих дільниць, їх заступників та членів виборчих комісій.

У місті Генічеськ та Генічеському районі поліція встановила особи 22-х місцевих зрадників – членів  "двк" та "твк".

За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» Кримінального кодексу України та ст.111-1 «Колабораційна діяльність» КК України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux