Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Публічно підтримував у соцмережах вторгнення рф в Україну: слідчі поліції Херсонщини завершили розслідування щодо фігуранта
Опубліковано 05 липня 2024 року о 14:51

Зловмисником виявився 50-річний житель Херсона. Після повномасштабного вторгнення росії фігурант вчинив низку дій, спрямованих проти України. Зокрема, у російській соцмережі він викладав відеозаписи з виправданнями дій загарбників. «Шанувальнику» країни-агресора було заочно повідомлено про підозру у вчиненні ряду злочинів. Нині слідчі поліції завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт на розгляд суду. Фігуранту загрожує довічне позбавлення волі. 

Досудове розслідування здійснювалось слідчими відділу поліції №2 (Корабельний) Херсонського районного управління поліції. Як розповіла заступник начальника підрозділу Юлія Скиба, у злочинах проти України 50-річного херсонця викрили працівники відділу протидії кіберзлочинам у Херсонській області. Оперативники, у тому числі за участі аналітиків обласного главку поліції, встановили, що в квітні 2022 року фігурант у мережі Інтернет виклав відеозаписи з особистими висловлюваннями, в яких міститься інформація, що за своїм об’єктивним змістом була спрямована на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності України. Тобто херсонець здійснив підривну діяльність проти України на користь російської федерації. Також правоохоронці з’ясували, що зловмисник на платформі соціальної мережі викладав пости, в яких закликав херсонців брати участь у незаконному референдумі із приєднання Херсонської області до складу держави-агресора. Крім цього, у російській соцмережі фігурант опублікував відеозапис, який містить ознаки публічного виправдування та визнання правомірною тимчасову окупацію частини території України.

Злочинні дії фігуранта були кваліфіковані за ознаками ч. 1 ст. 110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», ч. 2 ст. 111 «Державна зрада» та ч. 2 ст. 436-2 «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників» Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування завершене. Обвинувальний акт затверджений Херсонською окружною прокуратурою та скерований на розгляд суду. Херсонцю загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux