Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
російські війська масовано обстріляли Херсон: десять поранених та двоє загиблих, серед них 8-річна дитина
Опубліковано 15 грудня 2022 року о 11:20

Весь день російські війська безперервно обстрілювали місто Херсон, передмістя, Херсонський та Бериславський райони. Найбільше руйнувань та постраждалих в обласному центрі. Окупанти накривали місто з «Градів», мінометів та далекобійної артилерії. Під ворожий вогонь потрапили житлові квартали, там значні пошкодження багатоквартирних та приватних будинків, магазинів, аптек, автомобілів, зайнялися пожежі на складних ділянках, які вогнеборці гасили кілька годин. На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, які збирали речові докази та документували наслідки. Окупанти прицільно обстріляли будівлю облдержадміністрації, склади, територію заводу, перебиті лінії електропередач та газові труби. 

На жаль, серед мирного населення є загиблі та поранені. Найменшій жертві російської агресії було лише 8 років, найстаршій – 83 роки. Щонайменше 10 поранених, у них мінно-вибухові травми, політравми, переломи, осколкові поранення голови, майже у всіх ушкоджено очі, рвані рани рук та інші травми.

За минулу добу поліція опрацювала 513 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. За фактами воєнних злочинів армії рф відкрито 38 кримінальних проваджень.

З тимчасово окупованих територій продовжують надходити повідомлення про злочини російських військових, найбільше – про факти мародерства та привласнення автомобілів місцевих. Так, у смт Лазурне Скадовського району військові рф викрали вагончики для відпочивальників, які перевезли до місця своєї дислокації та заселилися туди.

Під час стабілізаційних заходів в одному з населених пунктів Херсонського району викрито 7 колаборантів, які співпрацювали з окупаційною владою, брали участь у псевдореферендумі, працювали під керівництвом окупантів у державній установі та активно пропагували «руський мир». Усіх зрадників передано СБУ.

Правоохоронці документують кожен факт російської агресії проти мирного населення Херсонської області. Відкриті кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux