Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції Херсонщини заочно повідомили про ще одну підозру двом керівникам окупаційної влади в Новій Каховці
Опубліковано 14 грудня 2022 року о 18:09

Зловмисниками є двоє 58-річних чоловіків. Один із них житель Києва. Його окупаційна влада призначила на посаду голови незаконно сформованої «Новокаховської військово-цивільної адміністрації». Інший -  житель Донецька. Він обіймає посаду т.з. «радника голови ДНР» у м. Нова Каховка та керує незаконним збройним формуванням «ДНР».  Влітку їм було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за порушення законів та звичаїв війни за попередньою змовою групою осіб щодо протиправних дій відносно місцевого журналіста з проукраїнськогою позицією одного з друкованих видань Херсонської області. Сьогодні зловмисникам поліція оголосила підозру за ще одним подібним фактом. Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Працівники слідчого управління поліції Херсонщини за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури встановили, що зловмисники, окрім спільного наказу про незаконне затримання військовими рф в березні представника ЗМІ, причетні ще до одного подібного факту.

Так, правоохоронці з’ясували, що також фігуранти спільно прийняли рішення й про незаконне затримання міського голови м. Таврійськ, який відмовився співпрацювати з окупаційною владою. Вони викликали посадовця 01 квітня до себе в кабінет. Після чого надали наказ військовим рф ув’язнити чоловіка. Із мішком на голові потерпілого відвезли до підвального приміщення. Потерпілого утримували в холодному кабінеті, прикутим кайданками до батареї, йому не давали їжі та води. Через три дні стан здоров’я незаконно затриманого значно погіршився. Тоді його доправили до лікарні. Але увесь час перебування на стаціонарному лікуванні  чоловік перебував' під постійним наглядом російських військовослужбовців.

Своїми умисними діями, які виразились у віддані наказів на незаконне затримання (нелегальне ув’язнення), передбачаючи суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, зловмисники порушили вимоги низки статей Конвенції про захист цивільного населення та Женевських конвенцій.

Сьогодні, 14 грудня, за погодженням обласної прокуратури, слідчі поліції Херсонщини заочно повідомили фігурантам також про підозру у відданні наказу на вчинення інших порушень законів та звичаїв війни, вчинені за попередньою змовою групою осіб. Тобто їм інкримінується скоєння кримінального правопорушення, передбаченого  ч.2 ст.28, ч.1 ст.438 Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux