Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Іван Варченко: «Нам важливо, щоб президентські вибори відбулися чесно, прозоро та за європейськими стандартами»
Опубліковано 13 березня 2019 року о 16:20

Про це на брифінгу у Головному управлінні Національної поліції Херсонщини повідомив радник Міністра внутрішніх справ України. Також начальник обласного главку поліції Артур Мєріков та т.в.о. начальника ГУНП в АР Крим Андрій Бондаренко розповіли про підготовку поліції до забезпечення правопорядку під час виборів Президента України.  

Під час спілкування з журналістами Іван Варченко повідомив, що на теперішній час немає жодного звернення громадян про порушення виборчого законодавства, яке б залишилося без уваги. На даний час на території України зареєстровано 2885 таких повідомлень. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за 150 фактами кримінальних правопорушень, зокрема, 50 – за підкуп виборців, 46 – за хуліганство.   

- Нам важливо, щоб президентські вибори відбулися чесно, прозоро та за європейськими стандартами. Для громадян на сайті МВС ми створили інформаційно-аналітичну систему «Вибори-2019». Заявник може побачити, що його повідомлення зафіксовано та дізнатися етапи його розгляду, - зазначив Іван Варченко. – Така прозорість свідчить про легітимність виборчого процесу.

Про реагування на порушення під час виборчого процесу та готовність поліції Херсонської області до несення служби на вибори журналістам розповів начальник обласного главку поліції Артур Мєріков.  

- Поліція реагує абсолютно на всі повідомлення про порушення виборчого законодавства. Наразі вже зареєстровано 83 повідомлення щодо можливих порушень. Після їх перевірки складений 31 адміністративний протокол за фактами розповсюдження передвиборчої агітації без відповідних відомостей, розміщення агітаційних матеріалів у заборонених законом місцях, порушення обмежень щодо ведення передвиборчої агітації та дрібне хуліганство. По 7 матеріалах вже є рішення суду.  

Артур Іванович зазначив, що поліція має достатньо можливостей для забезпечення публічного порядку та безпеки громадян під час проведення виборів. Для цього будуть задіяні 3380 правоохоронців. На виборчих дільницях забезпечувати публічний порядок будуть майже 2500 поліцейських, в тому числі курсанти Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ. На вулицях за порядком стежитимуть майже 680 поліцейських, нацгвардійців, рятувальників та представників громадських формувань. Також створені спеціальні групи з працівників поліції та служби з надзвичайних ситуацій, які у разі необхідності перевірятимуть інформацію про можливе виявлення вибухових пристроїв або інших небезпечних речовин.

Водночас, очільник поліції Херсонщини застеріг громадян утриматися від будь-яких протиправних дій та запевнив, що поліція не допустить порушень під час виборів, а у разі вчинення протиправних дій порушники будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством.

У свою чергу, т.в.о. начальника ГУНП в АР Крим Андрій Бондаренко розповів, що громадяни України, які проживають на території Криму, можуть проголосувати не лише на Херсонщині, а на будь-які обраній ними виборчій дільниці. Для здійснення свого виборчого права їм необхідно до 25 березня зареєструватися на тій дільниці, на якій вони бажають проголосувати.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux