Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Внаслідок російських обстрілів Херсонщини загинули двоє цивільних жителів, ще дев’ять отримали поранення: поліція фіксує наслідки
Опубліковано 29 вересня 2024 року о 10:36

Минулої доби військові рф проти мирного населення деокупованої Херсонщини застосовували артилерію, танки, дрони, авіабомби. Внаслідок ворожих влучань були пошкоджені 30 приватних будинків, багатоповерхівка, три автомобілі та автобус, будівлі навчального закладу та закладу культури, господарча споруда. Нажаль також є загиблі та поранені цивільні громадяни.

У Херсонському районі під ворожим вогнем перебували обласний центр, Антонівка, Станіслав, Ромашкове, Новодмитрівка, Широка Балка, Кізомис і Велетенське. На території Бериславського району військові рф атакували Одрадокамʼянку, Дудчани, Гаврилівкау, Нову Кам’янку, Михайлівку, Саблуківку, Томарине, Козацьке, Веселе та безпосередньо районний центр.

На світанку ворог із артилерії обстріляв Велетенське, Кізомис, Гаврилівку та Станіслав. В результаті одного з вибухів в останньому населеному пункті був пошкоджений приватний будинок. А 48-річний власник оселі отримав контузію та легкі травми голови. Також населений пункт впродовж кількох годин перебував під прицілом дронів-камікадзе. Загалом ворог спрямував на Станіслав щонайменше вісім БпЛА типу FPV. Внаслідок вибухів пошкоджень зазнала будівля закладу культури.

Вранці повітряні сили країни-агресора завдала авіаудару дев’ятьма керованими бомбами по чотирьох населених пунктах Бериславському району. В результаті вибухів у Дудчанах було зруйновано та пошкоджено 26 приватних будинків. Також поранень зазнала 68-річна місцева жителька. Жінку госпіталізували з переломом ноги, струсом головного мозку та закритою черепно-мозковою травмою.

росіяни завдали артилерійського обстрілу по Новодмитрівці. Внаслідок вибухів снарядів смертельні поранення отримали 75-річна жінка та 72-річний чоловік.

росіяни дронами атакували різні вулиці Антонівки. В результаті скидів із БпЛА боєприпасів поранення отримали шість місцевих жителів – 68-річний чоловік та жінки віком 23, 41, 56, 72 та 85 років. Постраждалі отримали осколкові поранення та інші травми. Крім цього, пошкоджень зазнав маршрутний автобус. Населений пункт й надалі перебував під прицілом дронів та російської артилерії.

Із БпЛА ворог атакував і Берислав. Після опівдня поблизу одного з магазинів у результаті вибуху боєприпаса поранення отримав 49-річний місцевий житель. Також безпілотниками було атаковане й Ромашкове Білозерської територіальної громади.

Ввечері артилерійського обстрілу зазнала прибережна частина Центрального району Херсона. Внаслідок вибухів російських снарядів був пошкоджений багатоповерховий будинок, цивільний автомобіль, приміщення навчального закладу. Ще один приватний будинок і автомобіль були пошкоджені в обласному центрі в результаті скиду боєприпасу з БпЛА. Таким самим чином пошкоджень зазнав і легковий автомобіль у Широкій Балці.

Загалом за фактами воєнних злочинів армії рф минулої доби слідчі поліції Херсонщини розпочали 20 кримінальних проваджень. Нині проводяться необхідні слідчі заходи для належного документування та розслідування злочинів.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux